Κουρουμπλής-ΕΕΑ: Διάλογος για τις σχέσεις Δήμων – επιχειρήσεων-βίντεο

Τα θέματα που τέθηκαν σε διάλογο ήταν οι σχέσεις ΟΤΑ – επιχειρήσεων εν όψει κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) καθώς και εκπροσώπων φορέων της αγοράς. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Δήμητρης Αυγέρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ Νίκος Κογιουμτσής, ο Πρόεδρος των περιπτερούχων Αθηνών κ. Θόδωρος Μάλλιος και ο Διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Σωτήρης Αντωνίου.

 

Τα θέματα που τέθηκαν σε διάλογο ήταν οι σχέσεις ΟΤΑ – επιχειρήσεων εν όψει κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου. Ο διάλογος εστιάστηκε κυρίως στο τέλος 5% για εκδηλώσεις στα καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, η οριοθέτηση των τουριστικών ζωνών ώστε να μην υπονομευτεί το ωράριο, η ταυτότητα των τουριστικών καταστημάτων, οι σχέσεις Δήμων  – επιχειρήσεων, τα προβλήματα των περιπτέρων και των αναπηρικών κυλικείων, οι εκθέσεις προϊόντων και οι κίνδυνοι παραοικονομίας και αθέμιτου ανταγωνισμού προς το στεγασμένο εμπόριο, οι παραχωρήσεις πλατειών και δημοτικών χώρων με χαμηλό κόστος για εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και πώληση ειδών κατανάλωσης κ.α.

 

Από πλευράς του ο κ. υπουργός υποσχέθηκε να μελετήσει τα θέματα που τέθηκαν ενώ επεσήμανε ότι σειρά από ζητήματα χρήζουν παραπέρα διαλόγου μέχρι να διαμορφωθούν από κοινού οι προσφορότερες λύσεις όπως η πάταξη της παραοικονομικής δραστηριότητας και η οριοθέτηση του 5% για να μην επιβαρύνονται αδίκως οι επιχειρήσεις. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αρωγός στην επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.

 

Δήλωση του Ν. Κογιουμτσή

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του Δ. Αυγέρη

 

 

 

 

 

ΣΒ