Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Κρέατος

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο Το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο».

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Συνέδριο Το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο». Για τρεις μέρες, από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου και επί περισσότερες από 30 ώρες δεκάδες άνθρωποι παρακολούθησαν, συμμετείχαν, έλαβαν το λόγο σε ένα ιδιαίτερα πυκνό από άποψη παρουσιάσεων και έντονο από άποψη ενδιαφέροντος επιστημονικό γεγονός, το οποίο συγκέντρωσε τα σημαντικότερα ιδρύματα και τις πιο ενεργές παρουσίες στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας. 

 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση Detrop, στο Συνεδρικαό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

 

Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν ξεπέρασαν τις 120, χωρισμένες σε 18 θεματικές ενότητες και στρογγυλές τράπεζες. Σημαντικό βάρος δόθηκε στην πρωτογενή παραγωγή με 27 εργασίες οι οποίες διαπραγματεύτηκαν θέματα ζωοτροφών, ευζωίας και δημόσιας υγείας, εκτροφών και ποιότητας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δυο στρογγυλές τράπεζες με θέμα τη διαχείριση της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης του αδύνατου κρίκου που ονομάζεται κρέας. Ενός τομέα, τον οποίο υπόσχεται να στηρίξει η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σγουρίδης.

 

 

Στην έρευνα επάνω σε νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες αιχμής επικεντρώθηκαν 23 παρουσιάσεις, πολλές από αυτές με πολύ ενδιαφέροντα πειραματικά ευρήματα. 

Η υγιεινή, η ασφάλεια και η ποιότητα στη διατροφή απασχόλησαν άλλες 19 εργασίες. Μεγάλη συζήτηση έγινε γύρω από το νομοθετικό πλαίσιο και τους επίσημους ελέγχους με 11 ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από όλους τους φορείς ελέγχου – ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, κτηνιατρικές υπηρεσίες, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια επίκαιρη συζήτηση για τους ελέγχους στο κρεοπωλείο.

 

 

Ειδική ενότητα δημιούργησαν οι κτηνιατρικές αρχές των ενόπλων δυνάμεων, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια πολύ επίκαιρη συζήτηση για το Μηχανικά Διαχωρισμένο Κρέας.

 

 

Στο Συνέδριο επίσης υπήρξε και διεθνής συμμετοχή. Συμμετείχαν ομιλητές από τη Ρωσία – πραγματοποιήθηκε ειδική συζήτηση για τις απαιτήσεις πιστοποίησης στις εξαγωγές προς τη ρωσική αγορά, την Ολλανδία και την Γαλλία. 

 

 

Οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου ξεπέρασαν τους 300, ανάμεσά τους στελέχη των επιχειρήσεων κρέατος, ερευνητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές. 

 

 

Χαρακτηριστικό του φετινού συνεδρίου η ενεργή συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού από τα πιο διαφορετικά ιδρύματα της χώρας, στα οποία παράγεται πρωτότυπη έρευνα και διεξάγονται πειραματικές εφαρμογές. Οι εργασίες του Συνεδρίου ήταν μια καλή ευκαιρία να παρουσιαστούν αυτές οι δράσεις και να ανταλλαχτούν απόψεις μεταξύ επιστημόνων διαφορετικών αντικειμένων, συμβάλλοντας έτσι στη διάχυση της γνώσης και στην ανάπτυξη συνεργειών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια λαμπρή προοπτική για δεκάδες νέους επιστήμονες και, γιατί όχι, για την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων στην παραγωγική δραστηριότητα της χώρας, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση.

 

Πηγή: meatnews.gr/