Με παρέμβαση του Ε.Ε.Α. ενισχύονται μικρομεσαίοι και αυτοαπασχολούμενοι με 50 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Δικαιώνονται οι προσπάθειες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων και όσων απασχολούν προσωπικό έως 9 άτομα. Οι συζητήσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη είχαν ως αποτέλεσμα τη διάθεση επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι και 9 εργαζόμενους και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Ειδικότερα, τροποποιείται το υφιστάμενο πρόγραμμα των 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, με επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που θα προστεθούν στους δικαιούχους.

Καθοριστική ήταν και η παρέμβαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη, ο οποίος είχε συζητήσει το θέμα και με τον κ. Χατζηθεοδοσίου και τον κ. Πατούλη.

Για την αίσια εξέλιξη των προσπαθειών του Ε.Ε.Α. ο κ. Χατζηθεοδοσίου δηλώνει:

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών καθώς είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή τον αποκλεισμό χιλιάδων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων από το πρόγραμμα της Περιφέρειας και κάναμε αγώνα για να υπάρξει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και για αυτό το σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας. Ευτυχώς, χάρη στην εξαιρετική μας συνεργασία με τον κ. Πατούλη αλλά και με την στήριξη του κ. Τσακίρη, εμφανίστηκε μία αχτίδα φωτός για χιλιάδες συναδέλφους μας που είχαν αφεθεί στην τύχη τους, εν μέσω της βαθύτερης οικονομικής ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία».

Με αφορμή αυτή την απόφαση αλλά και με δεδομένο το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, προγραμματίζεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Για το θέμα αυτό μίλησε, επίσης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α, στον ΣΚΑΪ το Σάββατο 14/11/2020:

Δείτε το βίντεο: