Μεγάλες εκδηλώσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας από τα Επιμελητήρια Σερρών, Πιερίας, Καβάλας – Συμμετοχή του Προέδρου του ΕΕΑ

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα Επιμελητήρια της χώρας είναι πολύτιμοι σύμμαχοι επαγγελματιών και επιχειρήσεων, στην προσπάθεια τους να αντέξουν στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης, να εξελιχθούν και να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια στροφής της ελληνικής οικονομίας και στην αναπτυξιακή στροφή που έχει ανάγκη η χώρα.

Μία ακόμα τέτοια απόδειξη είχαμε το διήμερο 28 και 29/9, καθώς τα Επιμελητήρια Σερρών, Πιερίας και Καβάλας πραγματοποίησαν μεγάλες εκδηλώσεις ενίσχυσης του επιχειρείν. Εκπροσώπηση σε αυτές τις εκδηλώσεις είχε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, μέσω της παρουσίας του Προέδρου του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Α΄Αντιπροέδρου κ. Νίκου Γρέντζελου. Στόχος της συμμετοχής του κ. Χατζηθεοδοσίου η έμπρακτη στήριξη του Ε.Ε.Α. στις δράσεις των Επιμελητηρίων, εστιάζοντας παράλληλα στην ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων και συνεργασίας προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που δίνει στην επιχειρηματικότητα ο Επιμελητηριακός θεσμός.

Στις Σέρρες υπήρξε η διοργάνωση της 5ης SEREXPO 2019, η αυλαία της οποίας έπεσε στις 29 Σεπτεμβρίου, η αυλαία της. Ήταν μία διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών στην οποία αναδείχθηκε το πνεύμα συνεργασίας, ενώ υπήρξαν πολλές συμμετοχές επιχειρήσεων & φορέων με ποιοτικά εκθέματα προϊόντων & υπηρεσιών, προοπτικές ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα, παρουσία χιλιάδων επισκεπτών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Σάββατο 28/9 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου για την επί χρόνια συνεργασία και στήριξη του. Με τη σειρά του ο κος Χατζηθεοδοσίου απένειμε στον κ. Μέγκλα τιμητική πλακέτα για τη στήριξη του στην επιχειρηματική κοινότητα των Σερρών.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, που επισκέφθηκε για ακόμη μια χρονιά τις Σέρρες και τίμησε με την παρουσία του την αναβαθμισμένη 5η SEREXPO που διεξήχθη φέτος σε νέο χώρο υψηλότερων προδιαγραφών και επαρκέστερης έκτασης, στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη. Ανταποκρίνεται με προθυμία στις προσκλήσεις του Επιμελητηρίου και συμμετέχει ενεργά σε Ημερίδες και Εκδηλώσεις, στις οποίες καταθέτει ως Εισηγητής την πολύτιμη γνώση και πείρα του στα επιμελητηριακά και ειδικότερα στα ασφαλιστικά θέματα. Για την επί χρόνια συνεργασία και στήριξή του σε όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Σερρών, του απονέμουμε τιμητική πλακέτα», τόνισε ο κ. Μέγκλας στο eea.gr.

Εκδήλωση στήριξης της επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε και στην Κατερίνη. Συγκεκριμένα διοργανώθηκε η 10η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2019, μία μεγάλη γιορτή του επιχειρηματικού κόσμου, κατά τη διάρκεια της οποίας η K.E.E.E. τίμησε τον για την προσφορά του στον Επιμελητηριακό Θεσμό της χώρας, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Την πλακέτα την απένειμαν εκ μέρους της Κ.Ε.Ε.Ε. ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών & Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. ο κ. Ιορδάνης Τσώτσος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας & Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., ο κ. Δημήτρης Δημητρίου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νικόλαος Γρέτζελος.

Η βράβευση έγινε σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό και συναδελφικό κλίμα με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Πιερίας να ευχαριστεί τους συναδέλφους και φίλους προέδρους για την αναγνώριση και την τιμή να επισκεφθούν την Πιερία. Σε δήλωση του στο eea.gr ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Η. Χατζηχριστοδούλου αναφέρει:

«Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. και Αντιπρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και γιατί επισκέφθηκε την έκθεση μας αλλά και γιατί μας τίμησε. Στόχος των Επιμελητηρίων πρέπει να είναι η στήριξη των μελών τους και η πρόοδος της επιχειρηματικότητας. Μόνον έτσι μπορεί να ανακάμψει η οικονομία μας».

Και στην Καβάλα όμως υπήρξε μία σημαντική εκδήλωση του Επιμελητηρίου της πόλης, το 1ο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ, με την πολυπληθή παρουσία σπουδαίων επιχειρηματικών και επιμελητηριακών φορέων από πολλές γειτονικές και μη χώρες. Το Φόρουμ έγινε στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Kavalaexpo 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου «Απόστολος Μαρδύρης» από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Στο Φόρουμ συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, με τον Προεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα να δηλώνει στο eea.gr:

«Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς η παρουσία του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο 1ο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου μας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων και Επιμελητηρίων, με στόχο την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα επιχειρηματικότητας και στην οργάνωση κοινών δράσεων έτσι ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για κατοίκους και επαγγελματίες των χωρών που συμμετείχαν μέσω εκπροσώπων τους στο Φόρουμ».