Μεγάλη επιτυχία της Ημερίδας του Ε.Ε.Α. για την Οδική Ασφάλεια

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε η Επιτροπή Κυκλοφοριακής Αγωγής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Ε.Α, τη Δευτέρα 30/9/2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι παριστάμενοι παρέμειναν επί ώρα όρθιοι, λόγω της αθρόας συμμετοχής επαγγελματιών του κλάδου των εκπαιδευτών οδήγησης. Κάτι που δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Ε.Ε.Α. στα θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της Ημερίδας, δεσμεύθηκε ότι το Ε.Ε.Α. θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του προς την κατεύθυνση ενημέρωσης του κοινού για τα θέματα Οδικής Ασφαλειας, στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών. Επίσης προσέθεσε ότι εφόσον υπάρξει νομοθετική παρέμβαση από την Πολιτεία, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο μπορεί να αναλάβει το κόστος χρηματοδότησης για το θεωρητικό κομμάτι εκπαίδευσης και σε άλλες γλώσσες, πέραν των όσων προβλέπονται σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακής Αγωγής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Α΄Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ν. Γρέντζελος, εστίασε στη σημασία που έχει η Οδική Ασφάλεια για το κοινωνικό σύνολο, τους επαγγελματίες αλλά και την οικονομία της χώρας. Παράλληλα, ανακοίνωσε τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή του Ε.Ε.Α. το επόμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών προβλέπονται:

  • Διοργάνωση ενημερωτικών Ημερίδων με στόχο την κατάρτιση των επαγγελματιών του κλάδου σε θέματα πρώτων βοηθειών, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, αλλά και για θέματα πυρασφάλειας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία
  • Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους επαγγελματίες, με στόχο την αμεσότερη πρόσβαση τους στο ευρύ κοινό και την εκπαίδευση τους σε θέματα χρήσης διαδικτύου και social media
  • Εξετάζεται η δυνατότητα θεωρητικής εκπαίδευσης για ΑΜΕΑ
  • Ενημερωτικές δράσεις για δυνατότητα ένταξης επαγγελματιών του κλάδου σε προγράμματα ΕΣΠΑ
  • Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για συναντήσεις και διμερείς επαφές με αρμόδιους Υπουργούς, φορείς και στελέχη της Κυβέρνησης.

Στην ενημερωτική Ημερίδα του Ε.Ε.Α. μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Δόλγυρας και ο Διευθυντής Μεταφορών του Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Στατιδάκης.

Εισηγητές στην Ημερίδα ήταν:

  • Ο κύριος Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αν. Καθηγητής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: Νομιμοποιημένες παραβάσεις του ΚΟΚ.

  • Ο Αστυνομικός Διευθυντής, κύριος Σπυρίδων Λάσκος, Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με θέμα: Τροχαία ατυχήματα – κυκλοφοριακή αγωγή.

  • Ο κύριος Δημήτριος Κρεντήρης, Γενικός Ιατρός Επιμελητής ΕΣΥ Σαλαμίνας, με θέμα: Παθήσεις και οδήγηση.

  • Ο κύριος Λάζαρος Λαμπρακάκης, Υπαστυνόμος Β’, εν αποστρατεία με θέμα: Παραβάσεις ΚΟΚ – Πρόληψη ατυχημάτων – Έρευνα – Αίτια.

 

Στο πλαίσιο της ημερίδας απονεμήθηκαν από την Επιτροπή Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ε.Ε.Α.σε όλους τους εισηγητές τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στην προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Στη μεγάλη εκδήλωση συμμετείχε σύσσωμη η Επιτροπή Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ε.Ε.Α., καθώς μαζί με τον Πρόεδρο της κ. Νίκο Γρέντζελο παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, ο Γραμματέας και μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Δρόσος, ο Υπεύθυνος Τύπου κ. Χρήστος Γιανούκας καθώς και τα μέλη της Επιτροπής κκ. Βασίλειος Σορίλος, Πέτρος Σορίλος, Νεκτάριος Μπότος, Γεώργιος Τζεμπελίκος, Μιχαήλ Λαούδης, Αθανάσιος Ρούσσης, Βασίλειος Καραθάνος.

Παρόντες επίσης τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Α. κκ Σ. Σαξιώνης, Δ. Βαρδακώστας, ο Πρόεδρος του ΕΝΚΕΠΑ κ. Νικόλαος Πουλιάσης και ο Γραμματέας κ. Κίμων Λογοθέτης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών κ. Παναγιώτης Χαρμπής.

Η Επιτροπή Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ε.Ε.Α. είναι ανοιχτή για οποιοδήποτε μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας.

Τα βίντεο της Ημερίδας: