Ν. Κογιουμτσής: Στη σωστή κατεύθυνση ο αντικαπνιστικός, χρειάζεται χρόνος προσαρμογής

Για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και την κατάσταση στην αγορά, μίλησε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ONE LINE WEEKEND», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κογιουμτσής εκτίμησε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας ωστόσο την ανάγκη προσδιορισμού ενός χρονικού διαστήματος προσαρμογής για πολίτες και επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, επισήμανε την αυξημένη παρουσία της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, ειδικά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τόνισε ότι συνεχίζονται οι μικροκλοπές ζημιώνοντας την εικόνα της πόλης με τις ανάλογες συνέπειες και για τους επαγγελματίες της περιοχής.  Το ζήτημα τέθηκε, ανάμεσα σε άλλα, και στις συναντήσεις που είχε πρόσφατα η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. με την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε, πάντως, ότι ειδικά για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας, χρειάζεται και η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την κατ’ επανάληψη τέλεση τέτοιων αδικημάτων.

Για την κατάσταση στην αγορά ο κ. Κογιουμτσής επανέλαβε ότι το θετικό κλίμα, δεν αποτυπώνεται ακόμη στις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις, να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για επενδύσεις και να ανοίξουν οι χρηματοδοτικές «κάνουλες» των τραπεζών.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: