Ν. Κογιουμτσής στην ΕΡΤ1 για την κίνηση στην χριστουγεννιάτικη αγορά

Γέμισε με κόσμο το κέντρο της Αθήνας την πρώτη Κυριακή που ήταν ανοικτά τα καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, με τους εμπόρους να προσδοκούν ότι όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα η κίνηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Μιλώντας τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Απευθείας» ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, κ. Νίκος Κογιουμτσής, ανέφερε ότι σαφώς και ήταν πολύς ο κόσμος που κατέβηκε την προηγούμενη Κυριακή στην Αθήνα για να κάνει τη βόλτα του, αλλά και μία έρευνα αγοράς, ωστόσο η σχέση μεταξύ του όγκου των πολιτών και των εισπράξεων των καταστημάτων ήταν δυσανάλογη, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και των πολλαπλών υποχρεώσεων που πρέπει να εξοφλήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Βαδίζοντας, ωστόσο, προς την κορύφωση της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με το κλίμα να γίνεται πιο εορταστικό, αλλά και μετά την καταβολή δώρου στον ιδιωτικό τομέα και επιδομάτων, οι έμποροι προσδοκούν, όπως είπε, να αυξηθεί η κατανάλωση.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: