Ν. Κογιουμτσής στο Kontra για εκπτώσεις, αγορά και οικονομία – Βίντεο

Την εικόνα της αγοράς και τους τρόπους που θα μπορούσε αυτή να αναστραφεί παρουσίασε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Αναφερόμενος στις θερινές εκπτώσεις ο κ. Κογιουμτσής σημείωσε ότι τόσο η έρευνα της ΕΣΕΕ όσο και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών καταδεικνύουν υστέρηση στα έσοδα, της τάξης του 10% σε σχέση με πέρυσι,  με τους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης να πλήττονται πρωτίστως και να ακολουθούν τα άλλα καταναλωτικά είδη.

Γι’ αυτό ευθύνονται, όπως εξήγησε, τόσο η συρρίκνωση του διαθέσιμου προς κατανάλωση εισοδήματος μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, καθώς και η υπερφορολόγηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δεκαετία της κρίσης το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%, ενώ έκλεισαν 250 χιλιάδες επιχειρήσεις με αρνητικό αντίκτυπο για την ίδια την οικονομία.

Πώς όμως θα ανακάμψει η οικονομία και θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα; Η απάντηση του κ. Κογιουμτσή είναι με μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, σταθερό φορολογικό σύστημα, κίνητρα για επενδύσεις, απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, χαμηλότερους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα, εξάλειψη της γραφειοκρατίας, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: