Ν. Κογιουμτσής: Ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν προχωρά

Συνέντευξη στο Capital TV

Για τον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων και την επίκειμενη Black Friday μιλά στο Capital TV ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής.
Σε ό,τι αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ο κ. Κογιουμτσής κάνει λόγο για έναν θεσμό που φαίνεται «εν τοις πράγμασι ότι δεν προχωράει», καθώς φέτος η κίνηση ήταν -σύμφωνα τα στοιχεία του ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ– μειωμένη μεσοσταθμικά κατά 7% σε σχέση πέρυσι, και πέρυσι παρουσίασε πτώση 10% σε σχέση με πρόπερσι.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Β’ Αντιπρόεδρο του ΕΕΑ, οι  συνολικά 150 ημέρες εκπτώσεων θα πρέπει να μειωθούν στα δίμηνα των βασικών εκπτώσεων, δηλαδή Γενάρη – Φλεβάρη και Ιούλιο – Αύγουστο, κάτι που, όπως εκτιμά, έχει νόημα τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τον επαγγελματία, δεδομένου ότι τις περιόδους αυτές μπορεί πράγματι να προχωρήσει σε πιο γενναίες εκπτώσεις.
Σε ό,τι αφορά την Black Friday, η οποία γίνεται στην Ελλάδα για τρίτη χρονιά, ο κ. Κογιουμτσής επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν θεσμό που έρχεται από την Αμερική, έχοντας ωστόσο αλλοιωθεί στη χώρα μας. «Εκεί γίνεται διαφορετικά. Υπάρχουν γενναίες εκπτώσεις τη συγκεκριμένη μέρα και οριοθετείται η εορταστική περίοδος. Εδώ ναι μεν γίνεται ως προωθητική ενέργεια, γίνεται μια διαφήμιση από τους μεγάλους χώρους και τα πολυκαταστήματα, όπου παρασύρεται ο καταναλωτής να αγοράσει κάποια προϊόντα που ίσως και δεν τα χρειάζεται», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο περσινός εορταστικός τζίρος ήταν χαμηλότερος καθώς ένα μεγάλο κομμάτι απορροφήθηκε από την Black Friday.
Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί :