Ν. Κογιουμτσής: Τουρίστες πολλοί εισπράξεις λίγες- βίντεο

Η Πορτογαλίδα έχει τη σαιζόν, 16 εκ. τουρίστες και 14 δις. έσοδα κι εδώ έχουμε 26 εκ. τουρίστες και 14 δις. έσοδα

Τον προβληματισμό του για την ποιότητα του αυξημένου τουρισμού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ κ. Νίκος Κογιουμτσής. Όπως ανέφερε, υπάρχει μια αντίφαση που πρέπει να προβληματίσει το κράτος και τους παράγοντες του τουρισμού, γιατί παρατηρείται να αυξάνουν οι τουρίστες όπως δείχνουν οι αριθμοί των αφίξεων αλλά να έχουμε μειωμένες καταναλώσεις και εισπράξεις στα τουριστικά μαγαζιά. Αντιθέτως, στην ανταγωνίστρια Πορτογαλία όπου παρατηρείται επίσης άνοδος του τουριστικού ρεύματος έχουμε και άνοδο της κατανάλωσης. Η Πορτογαλίδα έχει τη σαιζόν, 16 εκ. τουρίστες και 14 δις. έσοδα κι εδώ έχουμε 26 εκ. τουρίστες και 14 δις. έσοδα. Εδώ τα κύρια ποσά των τουριστών αφορούν τη διανυκτέρευση. Αυτό σημαίνει τουρίστες χαμηλής οικονομικής δυνατότητας.

 

Όπως επεσήμανε, από δω και πέρα ο στόχος μας πρέπει να είναι ένας ποιοτικός και αναβαθμισμένες τουρισμός που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα για τη χώρα.

 

Αναφερόμενος στις εκπτώσεις που διανύουν το τελευταίο δεκαήμερο, παρατήρησε ότι και φέτος δυστυχώς κινούνται σε αρνητικό πρόσημο. Το εμπορικό κέντρο φαίνεται ότι θα κινηθεί στο -5% στις πωλήσεις ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα κυμανθεί από -10% μέχρι και -15%!

 

Τον προβληματισμό του για την ποιότητα του αυξημένου τουρισμού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ κ. Νίκος Κογιουμτσής. Όπως ανέφερε, υπάρχει μια αντίφαση που πρέπει να προβληματίσει το κράτος και τους παράγοντες του τουρισμού, γιατί παρατηρείται να αυξάνουν οι τουρίστες όπως δείχνουν οι αριθμοί των αφίξεων αλλά να έχουμε μειωμένες καταναλώσεις και εισπράξεις στα τουριστικά μαγαζιά. Αντιθέτως, στην ανταγωνίστρια Πορτογαλία όπου παρατηρείται επίσης άνοδος του τουριστικού ρεύματος έχουμε και άνοδο της κατανάλωσης. Η Πορτογαλίδα έχει τη σαιζόν, 16 εκ. τουρίστες και 14 δις. έσοδα κι εδώ έχουμε 26 εκ. τουρίστες και 14 δις. έσοδα. Εδώ τα κύρια ποσά των τουριστών αφορούν τη διανυκτέρευση. Αυτό σημαίνει τουρίστες χαμηλής οικονομικής δυνατότητας. Όπως επεσήμανε, από δω και πέρα ο στόχος μας πρέπει να είναι ένας ποιοτικός και αναβαθμισμένες τουρισμός που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα για τη χώρα. Αναφερόμενος στις εκπτώσεις που διανύουν το τελευταίο δεκαήμερο, παρατήρησε ότι και φέτος δυστυχώς κινούνται σε αρνητικό πρόσημο. Το εμπορικό κέντρο φαίνεται ότι θα κινηθεί στο -5% στις πωλήσεις ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα κυμανθεί από -10% μέχρι και -15%!

 
 
 

 

ΣΒ