Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη. Στάσεις εργασίας στα Λεωφορεία

Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων μετά από αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων την Τετάρτη 16/6.  Κύριο αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το εργασιακό το οποίο καταγγέλλουν ως αντεργατικό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, για το απεργιακό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τη μέρα ψήφισής του, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, με παλλαϊκό συλλαλητήριο, ώρα 16:00 μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας Το ΔΣ του ΕΚΑ αποφάσισε τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος, σε έκτακτη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 14/6.

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οκτώ ναυτεργατικά σωματεία.

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί από το ΠΑΜΕ το οποίο ανακοίνωσε 24ωρη απεργία στις 16 Ιουνίου με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στις πέντε το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη, τα εργατικά σωματεία καλούν σε απεργία και διοργανώνουν συλλαλητήρια στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ.

Στο χορό των απεργιακών κινητοποιησεων και οι δάσκαλοι οι οποίοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφασίζει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου με απεργιακή συγκέντρωση στις 12μμ στο Σύνταγμα στην Αθήνα και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα καλεί την ΑΔΕΔΥ και όλες τις Ομοσπονδίες σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει την κινητοποίηση που εξήγγειλε το ΕΚΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της 11/6/2021 για στάση εργασίας από 13:00 έως 17:00 την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο στις 4.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

«Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει -και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει- την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που, εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Στάσεις εργασίας στα Λεωφορεία την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 από την έναρξη της βάρδιας έως 09.00 και από 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχοντας στην στάση εργασίας του ΕΚΑ κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου

Ως εκ τούτου τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 (πρωί) έως 21:00 (βράδυ)

Πηγές: left.gr, odigostoupoliti.eu

Β