Νέο «λαβράκι» με λαθραία τσιγάρα από την Κίνα

Το καράβι από την Κίνα δεν είχε υφάσματα αλλά τσιγάρα και το λαγωνικό των τελωνειακών στο λιμάνι του Πειραιά τσάκωσε το παράνομο φορτίο, πριν αυτό περάσει στην αγορά.

Το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α Τελωνείου Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, πραγματοποίησε σάρωση εμπορευματοκιβωτίου, που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τον λιμένα Shekou της Κίνας, και είχε ως δηλωθέν εμπόρευμα «ΥΦΑΣΜΑΤΑ».

 

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά από τη σάρωση του φορτίου από το αυτοκινούμενο μηχάνημα X RAY της Υπηρεσίας με ενδείξεις ύπαρξης καπνικών που επιβεβαιώθηκαν από το σκύλο ανιχνευτή καπνικών της Υπηρεσίας, ¨ΧΑΚΕΡ¨και στη συνέχεια καθολικά από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων στο σύνολο του εμπορευματοκιβώτιου. Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά 12.596.000 τεμάχια τσιγάρων, οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 2.491.400,57 €.

Η υπηρεσία προχώρησε στην κατάσχεση του συνόλου των λαθραίων τσιγάρων, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.