Ν.Κογιουμτσής:Θετικά μηνύματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Λονδίνου

«για άλλη μια φορά ο Τουρισμός αποδεικνύεται ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας»

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στη χώρα και για την επόμενη χρονιά.
Με αφορμή τη συμμετοχή του Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου WTM ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής δηλώνει ότι «για άλλη μια φορά ο Τουρισμός αποδεικνύεται ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας αρκεί βέβαια να συνυπάρχει η άψογη συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα ούτως ώστε να εισπράττει προστιθέμενη αξία τόσο η χώρα όσο και η οικονομία».
Ο κ. Κογιουμτσής επισημαίνει ότι «η παρουσία του Ελληνικού τουριστικού περιπτέρου και των Ελλήνων Επιχειρηματιών στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου WTM ήταν πράγματι για άλλη μια φορά εντυπωσιακή».
Σύμφωνα με τον Β’ Αντιπρόεδρο του ΕΕΑ, οι προκρατήσεις από την γηραιά Αλβιόνα δείχνουν θετικά σημάδια για το 2019.
Εξηγεί συγκεκριμένα ότι οι προκρατήσεις είναι αυξημένες κατά 8-10% συγκριτικά με πέρυσι, τη στιγμή που τα ποσοστά για άλλες ανταγωνίστριες χώρες όπως η Ισπανία είναι στο -2% έως 5%. Η μόνη χώρα που φαίνεται να ανακάμπτει είναι η Τουρκία, η οποία, ωστόσο, είχε πέρυσι πτώση άνω του 60%.
Είναι ξεκάθαρο, όπως σημειώνει ο κ. Κογιουμτσής, ότι η χρονιά που διανύσαμε ήταν πετυχημένη γεγονός που ενισχύει το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως έναν από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Αρκεί βέβαια για άλλη μια χρονιά να μην πανηγυρίζουμε για την αύξηση ΜΟΝΟΝ των αφίξεων αλλά να στοχεύσουμε και στην αύξηση των εσόδων που είναι και το μέγα ζητούμενο», προειδοποιεί.
Αναφερόμενος, τέλος, στις πλατφόρμες διαμοιρασμού, ο κ. Κογιουμτσής επισημαίνει ότι πρέπει να εξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας τους και οι απώλειες εσόδων για το Δημόσιο από τυχόν διοχέτευση χρήματος στην παραοικονομία.