Νυκτερινό ρεπορτάζ. Το αδιαχώρητο στην Βαρβάκειο!

Κοσμοσυρροή στα καταστήματα ψαρικών της Βαρβακείου Αγοράς μόλις άνοιξαν, στις 10.00 το βράδυ της Κυριακής

Κοσμοσυρροή σημειώθηκε στα καταστήματα ψαρικών της Βαρβακείου Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, μόλις αυτά άνοιξαν στις 10.00 το βράδυ της Κυριακής και θα μείνουν ανοικτά μέχρι  και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Εκατοντάδες καταναλωτές γέμισαν ασφυκτικά τις στοές της Βαρβακείου και αναζητούσαν τις καλύτερες ποιότητες με τις συμφερότερες τιμές. Ο φακός του www.eea.gr ήταν εκεί και αποθανάτισε φωτογραφικά την κατάσταση που επικράτησε.

Όπως μας δήλωσαν πολλοί επαγγελματίες, φέτος οι τιμές είναι κατά κανόνα από 10% μέχρι και 15% φθηνότερες. Το δικαιολόγησαν αυτό με τη μείωση των εισοδημάτων που έχει εξαπλωθεί στην πλειοψηφία των καταναλωτών και τη δυστοκία στις πωλήσεις των προηγούμενων ημερών. Πάντως η κίνηση ήταν ζωηρή και οι καταναλωτές ξεπέρασαν, επί τέλους, τον σκεπτικισμό και άρχισαν τις αγορές αμέσως με το άνοιγμα, μη περιμένοντας άλλο μια πιθανή μείωση των τιμών το πρωί της Δευτέρας.

Περιδιαβαίνοντας τους πάγκους, κάθε επαγγελματίας είχε να μας διηγηθεί και μια ιστορία με φτωχούς συνταξιούχους και καταναλωτές  που μόνο έβλεπαν ή μετά βίας μπορούσαν να αγοράσουν «δείγματα» από ψαρικά. Σε μια περίπτωση, ένας πωλητής μας είπε ότι ένας φτωχός συνταξιούχος του ζήτησε να του κόψει ένα μεγάλο καλαμάρι στη μέση για να πάρει το μισό κάτι που ο πωλητής δεν έκανε και του το έδωσε όλο χωρίς να ζητήσει να το πληρωθεί! Ήταν μια κίνηση κατανόησης και αλληλεγγύης από τους επαγγελματίες στις δύσκολες στιγμές που περνάει μεγάλο μέρος του πληθυσμού!

Μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα η κίνηση συνέχιζε να είναι πολύ πυκνή και οι επαγγελματίες εξέφρασαν την ευχή και την ελπίδα αυτό να συνεχιστεί και τη Δευτέρα ώστε να ξεπουλήσουν όλες τις προμήθειες.

Την Καθαρά Δευτέρα τα καταστήματα τροφίμων θα ανοίξουν προαιρετικά.