Ο Πρόεδρος Επιμ. Αρκαδίας υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ανακοίνωσε την παραίτησή του από όλα τα επιμελητηριακά αξιώματα.

Άνθρωποι της αγοράς με γνώση των προβλημάτων της και προτάσεις για την επίλυσή τους, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηριακού Θεσμού – με σημαντικά όπλα τη θητεία και το έργο τους για τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες- μπορούν να προσφέρουν σημαντικά και στον πολιτικό στίβο.
 
Το eea.gr ξεκινά έναν κύκλο παρουσίασης των εκπροσώπων του Επιμελητηριακού Θεσμού που ρίχονται στη μάχη των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, εκτιμώντας ότι με την εμπειρία τους από την προηγούμενη -κομβική για την αγορά- θέση τους έχουν πολλά να προσφέρουν.
 
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας
 
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Χίου την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις ερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου 2019 και την παραίτησή του από όλα τα επιμελητηριακά αξιώματα.
Με αυτό τον τρόπο, δήλωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, θέλω να τιμήσω τους θεσμικούς ρόλους που μου εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοί μου.
"Η παραίτησή μου από όλα τα επιμελητηριακά αξιώματα ήταν για μένα μία αυτονόητη πράξη. Είμαι από αυτούς που θέλω να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή. Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις θέσεις ευθύνης για να ανέλθω πολιτικά. Πρέπει επιτέλους αυτοί που ασχολούνται  με τα κοινά να έχουν διακριτούς ρόλους και κυρίως να μην έχουν δεύτερες σκέψεις¨, τόνισε στην ομιλία του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Ελλάδας για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα.
Σε προηγούμενη δήλωσή του για την υποψηφιότητά του ο κ. Μπουντρούκας είχε υπογραμμίσει ότι η υποψήφιότητά του και η παρουσία της παράταξης "Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019" στις ερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές αποτελεί πρόταση συνεργασίας, σύνθεσης δυνάμεων και στόχος είναι να γίνει η αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
"Ως άνθρωπος της αγοράς γνωρίζω καλά τα προβλήματα της κοινωνίας και θεωρώ ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών για τη διαμόρφωση ενός νέου σύγχρονου αναπτυξιακού σχεδίου που θα φέρει την Πελοπόννησο στην θέση που της αξίζει", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουντρούκας.
 
 
Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης για την υποψηφιότητα του κ. Μπουντρούκα, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος δήλωσε διπλά χαρούμενος που ένας συνάδελφός του Πρόεδρος θα αγωνιστεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι "η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους της παραγωγής και ο κόσμος από ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα".