Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σε εκδήλωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για τις «επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία από την αναστολή απονομής της δικαιοσύνης λόγω πανδημίας»

Σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία από την αναστολή απονομής της δικαιοσύνης λόγω πανδημίας», την οποία διοργάνωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε στο πλευρό των δικηγόρων, ενός κλάδου, ο οποίος, όπως ανέφερε, πλήττεται σοβαρά από την πανδημία και δεν μπορεί να λειτουργήσει εδώ και έναν χρόνο. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε ότι «δικαιοσύνη και επιχειρηματικότητα πάνε μαζί», και υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο των δικηγόρων στην τόσο κρίσιμη για τις επιχειρήσεις και την οικονομία περίοδο και τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, εστιάζοντας στο βουνό των συσσωρευμένων χρεών που ολοένα και «ψηλώνει». Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το ιδιωτικό χρέος αγγίζει τα 200 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με τα στοιχεία των ερευνών να δείχνουν χιλιάδες λουκέτα το προσεχές διάστημα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε την ανάγκη προστασίας επιχειρήσεων και ανθρώπων, κρίνοντας σημαντική τη συμβολή των δικηγόρων σε αυτήν την προσπάθεια, μέσω και της συνεργασίας Δικηγορικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτρης Βερβεσός, ενώ εισηγητές ήταν, πέραν του Προέδρου του Ε.Ε.Α., ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας. Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Άννα Ζουρνατζή, Δικηγόρος Αθηνών, μέλος ΔΣ ΑΚΚΕΔ/ΔΣΑ.