tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΙΠΣ

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ), η οποία διεξήχθη το Σάββατο, 11 Μαρτίου, στο Ε.Ε.Α., σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, για την οποία και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο ξεκίνημα.

Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών του Ε.Ε.Α. κ. Μίνα Γιατζιτζόγλου -Καστανιά, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα (Αττική, Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο).

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξήρε τη συνεργασία με την ΠΟΣΙΠΣ και τον Πρόεδρό της κ. Καντά, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της στήριξης του κλάδου, ενώ αναφέρθηκε σε μείζονα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στο σημαντικότατο ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, που παρά τη λανθασμένη και στερεοτυπική αντίληψη για το μέγεθός τους, αποτελούν πυλώνα όχι μόνον της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ευρωπαϊκής.

«Είστε ένας Κλάδος που πέρασε πολλά κατά την πανδημία και στηρίξαμε με όλους τους δυνατούς τρόπους και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, διότι χωρίς εσάς δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικογένεια, το κράτος και η οικονομία. Επίσης είστε ένα από τα κυριότερα κεφάλαια του Δημογραφικού Προβλήματος γι’ αυτό και θα ζητήσουμε την αρωγή και συμβολή σας, με στόχο την επόμενη τετραετία η προσφορά σας να ανταμειφθεί γενναία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά της η κ. Μιχαηλίδου εξήρε τη στάση της ΠΟΣΙΠΣ σε πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν και επιλύθηκαν με την σωστή επικοινωνία, την κατάλληλη συνεργασία και έδωσε συγχαρητήρια για τη γνώση και την οργάνωσή μας. Ζήτησε συγγνώμη για τις όποιες καθυστερήσεις έχουν υπάρξει έως τώρα στις πληρωμές του προγράμματος ΕΣΠΑ και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει, στο μέτρο του δυνατού, να μην συνεχιστούν στο εξής. Επιπλέον, εξήρε για άλλη μια φορά τη συνεργασία της ΠΟΣΙΠΣ με το Υπουργείο στην επίλυση του μεγάλου ζητήματος του Κτιριοδομικού Κανονισμού και της Πυροπροστασίας, καθώς με την τροποποίηση της 11828/2017, αποφεύχθηκαν πολλές παρερμηνείες του παρελθόντος και επιλύθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Αποδέχτηκε επίσης την πρόταση για άμεση έρευνα και καταγραφή, ποσοτική και ποιοτική, σημαντικών χαρακτηριστικών όλων των ιδιωτικών Δομών της Ελλάδας μέσω ενός ερωτηματολογίου του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ.

Συμφωνήθηκε ακόμη να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα εργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και της ΠΟΣΙΠΣ, η οποία θα αναλάβει να επιλύει όλα τα εκκρεμή ζητήματα που «βαλτώνουν» αλλά και όλα τα νέα που προκύπτουν.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης τιμήθηκαν η κυρία Σκάρλα Αθηνά, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Ενέργειας και ο Αντιπύραρχος κύριος Τσαβαλόπουλος Χρήστος (Πυροσβεστικό Σώμα), για τη μεγάλη και διαχρονική βοήθεια όσον αφορά στην τεχνογνωσία τους σε πολύπλοκα και ευαίσθητα ζητήματα και συνεπώς στην καθοριστική συμβολή τους στην επίλυση προβλημάτων του Κτιριοδομικού Κανονισμού και της Πυροπροστασίας.