tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς για τον Εξωδικαστικό

Ενημερωτική ημερίδα με εισηγητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια».
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος εστίασε στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς, μεγάλη τιμή για το Επιμελητήριο και αποκλειστική επιτυχία για τον πρόεδρο Σταύρο Σπαθή, ήταν η παρουσία των προέδρων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννη Βουτσινά. Αμφότεροι δήλωσαν ενθουσιασμένοι που βρέθηκαν στην Κεφαλονιά, ευχαρίστησαν τον κ. Σπαθή για αυτή τη δυνατότητα που τους έδωσε και στις ομιλίες τους καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο κ. Σπαθής, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες στο νησί, ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στο Επιμελητήριο και απέδωσε τα εύσημα στους δύο προέδρους, Αθηνών και Πειραιώς με τους οποίους δένεται με μεγάλη φιλία.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πλησίασε τα πράγματα πιο τεχνοκρατικά και πιο… πολιτικά, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν τι είναι ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός και πως μπορούν να τον εκμεταλλευτούν. «Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα για χιλιάδες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Την εφαρμογή του περίμενε πως και πως η αγορά, αφού θα μπορέσει να δώσει βάσιμες πιθανότητες βιωσιμότητας σε πολλούς συναδέλφους μας. Οι ιδεοληψίες των δανειστών και οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ουσιαστικότερη εφαρμογή μιας ρύθμισης που από την επιτυχία της εξαρτάται κατά ένα μεγάλο βαθμό το επιχειρείν της χώρας. Η οικονομία είναι ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και μόνο η συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να φέρει τη λύση και να απομακρύνει τον κίνδυνο να χαθεί η εθνική κυριαρχία. Πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι οι επιχειρήσεις παράγουν πλούτο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιάννης Βουτσινάς, ο οποίος ως Κεφαλονίτης είχε άλλη επικοινωνία με το κοινό, όπως σημειώνει το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς, χαρακτήρισε τρομοκρατία προς τον κόσμο το οικονομικό θέμα που υπάρχει στην Ελλάδα και ανάλυσε διεξοδικά τα ευεργετήματα που προσφέρει ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός στους περισσότερους Έλληνες, επαγγελματίες ή μή. Δίπλα του είχε τον οικονομικό επιμελητή του Επιμελητηρίου Πειραιά Παύλο Πολιτάκη, καθώς και τις κυρίες Κλημεντίδη και Νικολάου, επίσης συνεργάτες του στο Επιμελητήριο, που βοήθησαν πάρα πολύ στην κουβέντα αργότερα με το κοινό. Ο Γιάννης Βουτσινάς επανέλαβε την πάγια θέση του ότι με επιδοματική πολιτική δεν γίνεται να προχωρήσει ένα κράτος και υπογράμμισε ότι απαιτούνται πολλά πράγματα ακόμη προκειμένου η οικονομία της χώρας να ορθοποδήσει.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, με το πάνελ να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις για θέματα Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Οι κ.κ. Χατζηθεοδοσίου και Βουτσινάς έδωσαν εκ νέου συγχαρητήρια στον Σταύρο Σπαθή και δήλωσαν ότι θα είναι δίπλα στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε όποια βοήθεια χρειαστεί.
Αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης, με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, στάθηκε στους τρεις επισκέπτες που έδωσαν το κάτι παραπάνω στην κουβέντα που προηγήθηκε με τους επαγγελματίες των νησιών. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα βρέθηκαν εδώ οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων Επιμελητηρίων της χώρας μας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Βουτσινάς. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Φώτη Κουρμούση, που θεωρώ ότι είναι ίσως ο πιο ειδικός στην Ελλάδα στο θέμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Ο συμπατριώτης μου κ. Βουτσινάς θα μου επιτρέψει να μείνω περισσότερο στην παρουσία του κ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεφαλονιά, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Επιμελητηρίου μας. Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς και για τον τρόπο που μίλησε στους συναδέλφους μας επαγγελματίες. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υποσχέθηκε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα σταθεί δίπλα στο δικό μας και θα αποτελέσει στα επόμενα χρόνια τον αρωγό μας σε ότι αφορά ενημερώσεις των επαγγελματιών και συνεργασίες που έχουν να κάνουν με Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Τέτοιες ημερίδες σαν την σημερινή είναι πολύ επικοδομητικές και χρήσιμες για τους συναδέλφους μας επαγγελματίες. Να είστε σίγουροι ότι θα επαναληφθούν πολλές τέτοιες κατά την διάρκεια της θητείας μας στο Επιμελητήριο και ευελπιστώ πολύ σύντομα να έχουμε πάλι μαζί μας τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου», ανέφερε ο κ. Σπαθής.