Σήμερα στις 16:00 η παρουσίαση της 1ης κλαδικής μελέτης για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση – Συμμετοχή πολιτικών και θεσμικών φορέων

Με παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και θεσμικών φορέων της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης θα γίνει η παρουσίαση της 1ης κλαδικής μελέτης για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.  Η κλαδική μελέτη η οποία προσδιορίζει την παρουσία του κλάδου στην αγορά, θα συντελέσει εφεξής στην εμπεριστατωμένη προβολή του και θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική του ικανότητα στις Συλλογικές διεκδικήσεις. Η μελέτη για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την ICAP.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφ. Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαββός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, και ο πρόεδρος ΕΑΔΕ-ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδης.

Συμβολή στην εκδήλωση θα έχουν και οι εκπρόσωποι των φορέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης κ. Δ. Λύχρου ΕΕΑΕ, κ. Θ. Γουργούλη ΠΣΑΣ, και Π. Μιχαλόπουλος ΠΟΑΔ  και Μ. Τζωρτζωρής ΣΕΜΑ.

Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο Γ.Γ. κ. Δ. Γαβαλάκης ο οποίος θα συντελέσει στην παρουσίαση της μελέτης.

Η παρουσίασή της θα πραγματοποιηθεί μόνον διαδικτυακά την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 16:00 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη  και  η διαδικτυακή παρουσίαση διευκολύνει να την παρακολουθήσουν όλοι  οι  επαγγελματίες του κλάδου από κάθε περιοχή της χώρας κάνοντας εγγραφή στον σύνδεσμο :

https://zoom.us/webinar/register/WN_nUH6NMEFSRafJAANyKcBrA

Η  σύνταξη της μελέτης αποτελεί ορόσημο στην πορεία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η συγκεντρωτική προσέγγιση του κλάδου, και αποτυπώνονται με επιστημονικά κριτήρια ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά που τον αφορούν. Η μελέτη, θα αποτελέσει «εργαλείο» για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και θα συντελέσει στη μελλοντική εξέλιξή της.

Συντάχθηκε με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που καθορίστηκαν από την υψηλή τεχνογνωσία της ICAP και θα σηματοδοτήσει επόμενα βήματα και σταθμούς για την ατομική πορεία του κάθε επαγγελματία καθώς και τη συλλογική πορεία του κλάδου.