tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Π. Παντελής: Υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων με “όπλο” την εμπειρία του στο ΕΕΑ

Ένας άνθρωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΑ, φοροτεχνικός, γνώστης της αγοράς και των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, ο κ. Παναγιώτης Παντελής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά” του υποψήφιου δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Για την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Παντελή τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου:

“Ήρθε η ώρα άνθρωποι της αγοράς, που ξέρουν το επιχειρείν, που ξέρουν να δίνουν λύσεις, που ξέρουν να μάχονται καθημερινά για την επιβίωση της επιχείρησής τους να μπουν μπροστά και να μας εκπροσωπήσουν.

Ο Παναγιώτης Παντελής, μέλος της Διοίκησης του ΕΕΑ, του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, με 250.000 επιχειρήσεις, που μάχεται καθημερινά για τα θέματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων είναι τιμή μας να μας εκπροσωπήσει στον Δήμο της Αθήνας.

Τον χρειάζεται η πρωτεύουσα.

Τον χρειαζόμαστε όλοι μας.

Καλή επιτυχία φίλε!

Το ΕΕΑ και οι μικρομεσαίοι σε στηρίζουν!”

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Παντελής μίλησε στον Γιάννη Βερμισσώ για την υποψηφιότητά του.

Ακολουθεί η συνέντευξη: 

 

Η Αθήνα μπορεί να αλλάξει;

Περνώντας τα 28 τελευταία χρόνια στην Ακαδημία Πλάτωνος, βλέπω την εικόνα της όλο και πιο απογοητευτική, όλο και πιο γκρίζα.

Φτάνει πια!

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Η πόλη που αγαπάμε, η πιο όμορφη, η αρχαιότερη, το ορόσημο του πολιτισμού, δεν μπορεί να συνεχίσει να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα.

Θα παλέψουμε για μια Αθήνα πράσινη, με πάρκα, με παιδικές χαρές, με χώρους άθλησης και ποδηλατόδρομους για μικρούς και μεγάλους.

Για μια πόλη φιλική για τα ΑμΕΑ και τη μετακίνησή τους. Για τη δημιουργία νέων δομών για ένταξη των μεταναστών/προσφύγων, με δομές για τους άστεγους, με νέες δομές για εποπτευόμενη χρήση ναρκωτικών, με στοχευμένη πρόληψη και με σκοπό την επανένταξη των χρηστών, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Και όλα αυτά όχι μόνο στο κέντρο. Αθήνα είναι και οι γειτονιές της!

 

Για ποιο λόγο συμμετέχεις;

Καθοριστικό ρόλο στη λήψη της απόφασής μου να ασχοληθώ με τα κοινά και να διεκδικήσω θέση δημοτικού συμβούλου, έπαιξε η αγάπη μου για την πόλη που ζω και εργάζομαι.

Από τη στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράστηκε μαζί μου το όραμά του για τον Δήμο Αθηναίων, κατάλαβα τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και αποφάσισα να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με αυτές των άξιων συνοδοιπόρων μου σε αυτήν την εκλογική μάχη. Αισθάνθηκα χρέος μου να συμμετέχω σε έναν συνδυασμό που διακρίνεται για την πολυσυλλεκτικότητά του και τον υπερκομματικό του χαρακτήρα.

 

Γιατί Κώστας Μπακογιάννης;

Τον συνάντησα για πρώτη φορά κατά την επίσκεψή του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και πέρασαν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο της Αθήνας.

Μου έκανε τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι είναι άνθρωπος που «ακούει» και αυτό δεν το προσπερνάς.

Είναι παιδί της αυτοδιοίκησης, τα διαπιστευτήριά του είναι δεδομένα.

Εξάλλου ο Δήμος Καρπενησίου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το μαρτυρούν με τον καλύτερο τρόπο: έχει αξιοποιήσει τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα περισσότερο και από τις πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις!

 

Η επιχειρηματικότητα τι θα προσφέρει;

Πολλοί μου έχουν κάνει αυτήν την ερώτηση, τι μπορώ να προσφέρω στον Δήμο.

Να τους θυμίσω ότι έστω κι εάν είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να εκτεθώ στα κοινά, έχω ήδη αρκετά χρόνια εμπειρίας στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Είμαι ο Οικονομικός Επόπτης του.

Το Ε.Ε.Α. είναι το μόνο από τα 59 επιμελητήρια της χώρας που είναι πλεονασματικό και που πραγματοποιεί περισσότερες δράσεις από όλα τα άλλα μαζί.

Θα πρέπει στον Δήμο και σε κάθε Δημόσιο Οργανισμό να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε όπως στην επιχείρησή μας, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Το Ε.Ε.Α. έχει εδώ και χρόνια προτείνει προγράμματα στον Δήμο, με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την εύρυθμη λειτουργία των Μ.Μ.Ε., αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τους Αθηναίους;

Επισκεπτόμενος τις γειτονιές της Αθήνας, μιλώντας με τους Αθηναίους, έχω δει από πρώτο χέρι τα προβλήματα στις γειτονιές.

Τα παράπονα πολλά: εγκατάλειψη, έλλειψη καθαριότητας και φωτισμού, σπασμένα πεζοδρόμια, καθόλου ασφάλεια.

Οι Αθηναίοι μπορούν και πρέπει να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση!

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ήδη γνωστός για το έργο του.

Ως μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας, καλώ τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Όλοι με γνωρίζουν, είμαι άνθρωπος της αγοράς, επαγγελματίας, με πολλά ένσημα και μια πετυχημένη πορεία στον χώρο μου. Την πείρα μου αυτή θα πρέπει να τη μεταφέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αλλάξουμε την πόλη μας, όχι μόνο για μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

 

Βιογραφικό:

Ο Παναγιώτης Παντελής είναι παντρεμένος κι έχει μια κόρη.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Κατάνης στην Ιταλία.

Είναι Διδάκτωρ Οικονομολόγος και Λογιστής – Φοροτέχνης Α’ Τάξης.

Έχει εκλεγεί στη Διοικητική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη.

Πριν 28 χρόνια ίδρυσε τη Φοροτεχνική Εταιρία Pantelis & Partners Tax & Accounting Specialists, που δραστηριοποιείται στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Από το 1998 είναι και ασφαλιστικός σύμβουλος και σήμερα πράκτορας, εγγεγραμμένος στα Μητρώα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Από το 2006 που εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., έχει μέχρι σήμερα ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλάδου της διαμεσολάβησης, με τελευταίο τις συναντήσεις του Ε.Ε.Α. με την Α.Α.Δ.Ε. για την αυτόματη μετατροπή του ΚΑΔ ασφαλιστικού συμβούλου σε ΚΑΔ ασφαλιστικού πράκτορα, χωρίς την ταλαιπωρία των φορολογούμενων διαμεσολαβητών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Αποφάσισε για πρώτη φορά να θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. Στόχος του, να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του, στην προσπάθεια να ανεβάσουμε όλοι μαζί την Αθήνα μας ψηλά.

«Όλοι μαζί για μια Αθήνα πρότυπο»