Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Μαθηματικά και Ιστορία – Σχολιασμός

Ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα, η εξέταση των οποίων ξεκινά την Πέμπτη 22 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών

Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (Γενικής Παιδείας) και στην Ιστορία (Γενικής Παιδείας) διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), τα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας "είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης. Απευθύνονται σε υποψήφιους μαθητές της ομάδας προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών σπουδών και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Είναι θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας που επιτρέπουν σε εκείνους που έχουν κατανοήσει την ύλη σε βάθος να αριστεύσουν".

Σε ό,τι αφορά την Ιστορία Γενικής Παιδείας, όπως αναφέρει η ΟΕΦΕ, "τα θέματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης. Είναι σαφώς διατυπωμένα και στις δύο ομάδες. Ειδικότερα, η Δεύτερη Ομάδα απαιτούσε την πλήρη αφομοίωση του γνωστικού υλικού ώστε οι μαθητές χρησιμοποιώντας την κριτική τους ικανότητα να μπορέσουν να το συνδυάσουν εύστοχα με τα ιστορικά παραθέματα και να δώσουν ολοκληρωμένες απαντήσεις". 

 

Με τα δύο αυτά μαθήματα κλείνει ο πρώτος κύκλος των πανελλαδικών και ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα, η εξέταση των οποίων ξεκινά την Πέμπτη 22 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ