Παρατείνεται η Δράση «Νησιωτική Τουριστική Επιχειρηματικότητα»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι παρατείνεται μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο η ολοκλήρωση της χρηματοδότησης της Δράσης...

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι παρατείνεται μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο η ολοκλήρωση της χρηματοδότησης της Δράσης «Νησιωτική Τουριστική Επιχειρηματικότητα» ΤΑΝΕ, με στόχο τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης υφιστάμενων, νέων ή νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλα τα νησιά της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης, επικαλούμενο σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, η δράση αποσκοπεί στη χορήγηση δανείων με πολύ ευνοϊκούς όρους για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και στη χρηματοδότηση μικρών επενδυτικών σχεδίων και δανείων επιχειρηματικής ανάπτυξης (κεφάλαια κίνησης).

«Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο χρηματοδοτικής ενίσχυσης μικρών τουριστικών επιχειρήσεων» τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και καλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να ενημερωθούν από τις συνεργαζόμενες τράπεζες για τα οφέλη της συγκεκριμένης δράσης.

Να σημειωθεί ότι τα δάνεια χρηματοδοτούνται ολοκληρωτικά από την ΕΤΕΑΝ (ΤΕΠΙΧ) καλύπτοντας το 70% των δαπανών προ ΦΠΑ, ενώ το υπόλοιπο 30%των δαπανών εισφέρεται από την επιχείρηση την ημέρα εκταμίευσης. Το ύψος του δανείου μπορεί να είναι από 10.000 έως 30.000 ευρώ ανά επιχείρηση και το επιτόκιο είναι σταθερό ύψους μόλις 2,8%. Τα δάνεια παρέχονται χωρίς προσημείωση ακινήτου και άλλες εμπράγματες εξασφαλίσεις παρά μόνο με την προσωπική εγγύηση τρίτου προσώπου στο 100% του δανείου.

Οι συνεργαζόμενες Τράπεζες είναι οι : Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.