Παρέμβαση του ΕΕΑ για τη στήριξη των Σχολών Οδηγών

Ο Υπουργός, κύριος Σπίρτζης, έκανε δεκτές προτάσεις που κατέθεσε το ΕΕΑ, «αγκάθι» όμως παραμένει...

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, στις 17/10/2018,  μεταξύ του αρμόδιου υπουργού κ. Χ. Σπίρτζη και αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.
Η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του ΕΕΑ , καθώς υπάρχει μία σειρά ανοικτών θεμάτων για τους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Στο διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών για το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου σχετικά με τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών, ξεκαθαρίστηκε και από τα δύο μέρη ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη διαφάνεια, την εξυγίανση και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την οδική ασφάλεια στη χώρα.
Ο Υπουργός, κύριος Σπίρτζης, έκανε δεκτές προτάσεις που κατέθεσε το ΕΕΑ, «αγκάθι» όμως παραμένει η πρόθεση του Υπουργείου για την μη παρουσία του εκπαιδευτή εντός του οχήματος, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
Μετά το πέρας της συνάντησης, παρέμειναν στο γραφείο του υπουργού ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και ο Α Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος, με τον υπουργό να υπόσχεται ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του κλάδου και στο διάστημα της μεταβατικής περιόδου θα υπάρχει παρουσία κατά την ώρα της εξέτασης, του ιδιοκτήτη ή εκπαιδευτή της σχολής οδηγών με την οποία έκανε μαθήματα ο εξεταζόμενος και όχι εκπροσώπου άλλης σχολής.
Για το αποτέλεσμα της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τόνισε:
«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της εξυγίανσης του χώρου και της καταπολέμησης των στρεβλώσεων που επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία, το κοινωνικό σύνολο αλλά και τους συνεπείς επαγγελματίες. Στηρίζουμε τη θέση του υπουργείου για τη θέσπιση και εφαρμογή κανόνων και ευχαριστούμε τον κ. Σπίρτζη για την αποδοχή των αιτημάτων και των προτάσεων που καταθέσαμε αλλά και για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για συνάντηση μαζί του.Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι με το διάλογο και την συνεργασία μπορεί να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά πάρα πολλά προβλήματα και να μπουν οι βάσεις για μία καλύτερη πορεία της οικονομίας και της χώρας μας».
Στην συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη, εκτός από την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ την οποία αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος, ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών κ. Θ. Μπαρόγιωργας καθώς και ο Νομικός Συνεργάτης του ΕΕΑ κ. Σ. Σταματελόπουλος, παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ο. κ.Δ. Ηλιάδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Π. Χαρμπής.