Πιο αυστηρό το καθεστώς των ενδοομιλικών συναλλαγών

Υπάρχει μεταφορά κερδών από ζημιογόνες σε κερδοφόρες με αποτέλεσμα να χάνει πόρους το κράτος

Ένα από τα πλέον ακανθώδη προβλήματα, αυτό των ενδομιλικών συναλλαγών που υποκρύπτουν μεγάλο μέρος της φοροδιαφυγής μπήκε και πάλι στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για το σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της ΕΛ.Τ.Ε., αναμόρφωση οργανισμού του Ν.Σ.Κ. και άλλες διατάξεις» αναφέρθηκε και πάλι το θέμα με αφορμη σχτικη ερώτηση βουλευτή.

Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας «το συντομότερο δυνατό θα περάσουμε διάταξη που θα καθορίζει ειδικότερα το πλαίσιο αυτό, όχι μόνο για συναλλαγές μεταξύ πολυεθνικών, αλλά ακόμη και για εσωτερικές επιχειρήσεις.
Για διασυνδεδεμένες επιχειρήσεις μέσα στη χώρα, ελληνικές. Διότι, όπως ξέρετε, εάν δεν γίνει με το σωστό τρόπο, υπάρχει μεταφορά κερδών από ζημιογόνες σε κερδοφόρες με αποτέλεσμα να χάνει πόρους το κράτος. Και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Νομίζω με ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα έχουμε κλείσει όλες τις τρύπες φοροδιαφυγής επιχειρήσεων και με αυτό θα κλείσει μία ακόμη».