Προσδοκίες για παράταση του νόμου Κατσέλη

Υπό συζήτηση η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους έχουν αιτηθεί ή πρόκειται να αιτηθούν προστασίάς

Διάθεση να συζητήσουν ή και να ικανοποιήσουν το άίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση κατά ένα έτος του νόμου Κατσέλη, εμφανίζονται να έχουν οι εκπρόσωποι των Θεσμών, όπως τουλάχιστον αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. 

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς την Παρασκευή, στο μαραθώνιο συναντήσεων με τους ξένους τεχνοκράτες και όπως εκτίμησε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος "πιστεύόύμε ότι θα πάρουμε την παράταση". Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη θα γίνει πολύ πιο δύσκολη και με αυστηρότερες προϋποθέσεις, καθώς μέσα στο Μάίό θα ψηφιστούν οι αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο με τους Θεσμούς. 

Μια από αυτές τις προϋποθέσεις είναι η άρση του τραπεζικού απορρήτου, η οπόίά θα είναι υποχρεωτική για τις νέές αιτήσεις. "Συζητάμε το πώς και πόσο" ανέφερε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, ενώ πληροφορίές αναφέρουν ότι θα μπουν ασφαλιστικέ δικλείδες και στο στάδιο της υποβολής των δικαιολογητικών, ο έλεγχος των οποίών δεν θα είναι, πλέόν, μόνο τυπικός αλλά και ουαστικός. 

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, αφορά στους πλειστηριασμούς και όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, μετά από τη συνάντηση του με τους Θεσμούς, πέρα από την αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών, τα στοιχείά δείχνουν και διάχυση τους σε όλη την Επικράτεια, που είναι και το ζητούμενο από τους δανειστές.