Πρόταση του Ε.Ε.Α. στον Χ. Θεοχάρη για ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και τόνωση του επιχειρείν

Ξεκινά η συνεργασία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χ. Θεοχάρης έκανε δεκτή την πρόταση που του κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ.  Γ. Χατζηθεοδοσίου και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ν. Κογιουμτσής, σχετικά με το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο την Τετάρτη 13/11/2019, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. τόνισε στον κ. Θεοχάρη την ανάγκη διασύνδεσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με τους φορείς του τουρισμού για την δημιουργία ενός ολιστικού πακέτου υπηρεσιών προς τον επισκέπτη.

Συνοπτικά, η πρόταση του Ε.Ε.Α. αφορά στην συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος προβολής, προώθησης και παράλληλα ενός καινοτόμου συστήματος κατάδειξης και ανάδειξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες που αποτελούν και την «συνολική εμπειρία καταναλωτή».

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες από 1000 επιχειρήσεις που λειτουργούν στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν άμεση σχέση με την στήριξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η πρόθεση του Ε.Ε.Α. είναι να δημιουργηθεί να δημιουργηθεί ένα δυνατό διαδραστικό ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης προβολής, επικοινωνίας, εξυπηρέτησης και διασύνδεσης όλου του επαγγελματικού και τουριστικού ιστού.

Έτσι οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες, η περιοχή θα αποκτήσει ακόμα πιο ισχυρό brand name, με ταυτόχρονη στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο κ. Θεοχάρης άκουσε πολύ θετικά την πρόταση και συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών η έναρξη της συνεργασίας για την υλοποίηση της.

Όπως τόνισαν στον Υπουργό οι κ.κ. Χατζηθεοδοσίου και Κογιουμτσής, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δράσεις και για την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρείν στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά και για την ουσιαστική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. ενημέρωσαν τον Υπουργό για το πρότζεκτ που ετοιμάζει το Επιμελητήριο για την συγκεκριμένη περιοχή Πλάκα-Μοναστηράκι, με τον κ. Θεοχάρη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συνολικό σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.