Πρωτομαγιάτικο ντου της εφορίας στις Κυκλάδες

Οι ελεγκτές από τη Ρόδο και τη Σύρο τους έπιασαν στον ύπνο

Κι ενώ η αγορά περίμενε τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ να αρχίσουν από το καλοκαίρι, οι ελεγκτές έκαναν αιφνιδιαστικά την εμφάνισή τους το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, πιάνοντας στον ύπνο τους επιτήδειους επιχειρηματίες. Στο στόχαστρο μπήκαν τα νησιά των Κυκλάδων και δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κανείς ότι οι ελεγκτές από τη Ρόδο και τη Σύρο τους έπιασαν στον ύπνο. 

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν στη Μύκονο σε 12 επιχειρήσεις 62 παραβάσεις και σε μία ειδικά επεβλήθη χρηματική κύρωση 1.000 ευρώ, σε εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Επίσης στην περιοχή της Νάξου επεβλήθη πρόστιμο χρηματική κύρωσης 1.380 ευρώ για 16 μη εκδόσεις  αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Στη Σαντορίνη υπήρξε ο απόλυτος αιφνιδιασμός, όπως προκύπτει από τα στοιχεία: σύνολο παραβάσεων 93, σε 26 επιχειρήσεις. Από τις 26, επεβλήθη η προβλεπόμενη ποινή του 48ωρου λουκέτου σε 5 επιχειρήσεις. Στις υπόλοιπες διαπιστώθηκαν από 1 παράβαση έως 10. Μεταξύ των επιχειρήσεων που επιβλήθηκε λουκέτο, στη κεντρική πλατεία στα Φηρά, εστιατόριο ασιατικό, φούρνος, κέντρο διασκέδασης με το διακριτικό τίτλο ΜΑΜΟΥΝΙΑ κλπ.