Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.

Ψηφιοποίηση της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής βιομηχανίας

Μοιράσου το στο

Ψηφιοποίηση της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής βιομηχανίας

Ενώ η ψηφιοποίηση της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής βιομηχανίας θα αναμορφώσει τον τρόπο που οι ασφαλιστές καινοτομούν, να διανέμει και να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους, δεν μπορούν να αρθούν όλα τα εμπόδια για την αύξηση του όγκου των διασυνοριακών ασφαλειών, σύμφωνα με την ασφαλιστική της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές ομοσπονδίας.

Σε του απάντηση σε διαβούλευση σχετικά με την Πράσινη Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις λιανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, Ασφάλειες Ευρώπης, δήλωσε ότι ο τομέας των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών αγκαλιάζει ψηφιοποίηση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και έγκαιρα στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Ασφάλειες Ευρώπης, δήλωσε ότι η αύξηση της ψηφιοποίησης μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους ασφαλισμένους, όπως η πιο αποτελεσματική αξιώσεις χειρισμού, ευκολότερη αναγνώριση των πελατών και την αύξηση της συγκρισιμότητας των προϊόντων.

Michaela Koller, γενικός διευθυντής της Ασφάλισης Ευρώπης, σχολίασε: «Η ψηφιοποίηση έχει τη δυνατότητα να φέρει ένα ευρύ φάσμα παροχών στους ασφαλισμένους. Ωστόσο, δεν μπορεί να αφαιρέσει όλα τα εμπόδια που στέκονται σήμερα στο δρόμο της αύξησης του ποσού των διασυνοριακών ασφαλιστικών προϊόντων λιανικής πώλησης. "

Ασφάλιση Ευρώπη σημείωσε επίσης ότι, ενώ ο στόχος της προσφέρει στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις περισσότερες ευκαιρίες να κυκλοφορούν και να λειτουργούν εντός της ενιαίας αγοράς είναι ευπρόσδεκτη, η επέκταση των διασυνοριακών ασφαλιστικών εντός της ΕΕ θα πρέπει να παραμείνει προσανατολισμένη στην αγορά.

Koller, δήλωσε: «Ο σχεδιασμός των ασφαλιστικών προϊόντων αντικατοπτρίζει τις συνθήκες της αγοράς και των ρυθμιστικών της χώρας στην οποία πωλούνται, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει τον κίνδυνο ένα συγκεκριμένο ασφαλιζόμενο αντιπροσωπεύει. Ως εκ τούτου, οι συγκρίσεις premium μεταξύ των κρατών μελών πρέπει να γίνεται μόνο με μεγάλη προσοχή. Η ανάγκη προσαρμογής των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας αξιώσεις χειρισμού, σε μια συγκεκριμένη αγορά, εξηγεί επίσης γιατί δεν είναι όλες οι εταιρείες αποφασίζουν να λειτουργούν σε διάφορες αγορές. "

Στην απάντησή της, Ασφάλειες Ευρώπη περιέγραψε επίσης αρκετές περιοχές στις οποίες θα ήταν ευπρόσδεκτη δράσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτά περιλαμβάνουν:

[*]         Πολιτικές της ΕΕ για να εξασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές αποφασίζουν ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους και για ποιους σκοπούς, και να προωθήσει ένα ανοιχτό πρότυπο που εξασφαλίζει θεμιτό ανταγωνισμό και ανοικτή επιλογή για τους καταναλωτές.

[*]         Η ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού προτύπου συμμόρφωσης για τους παρόχους e-ID για να επαληθεύσετε με ασφάλεια την ταυτότητα των καταναλωτών.

[*]         Η ευαισθητοποίηση του FIN-NET, ένα οικονομικό δίκτυο επίλυσης διαφορών των εθνικών out-of-δικαστηρίου συστήματα καταγγελιών στις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Πλήρη απάντηση ασφάλιση της Ευρώπης στην Πράσινη Βίβλο είναι διαθέσιμη εδώ .

Μοιράσου το στο

Αναζήτηση