Σεμινάριο ΕΕΑ: Όροι εργασίας σε επισιτιστικά-τουριστικά επαγγέλματα

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει να αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται δίπλα σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες κάθε κλάδου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει να αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες κάθε κλάδου, χωρίς την ανάπτυξη των οποίων δεν μπορεί να ανακάμψει η οικονομία.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΕΑ υλοποίησε μία ακόμη δράση ενημέρωσης, εστιασμένη, αυτή τη φορά, στην εργατική νομοθεσία για τα επισιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα.
 
 
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη συμμετοχή, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, ειδικό σεμινάριο στο οποίο αναλύθηκαν οι όροι αμοιβής και εργασίας του προσωπικού των πάσης φύσεως τουριστικών και επισιτιστικών καταστημάτων όλης της χώρας, καθώς και των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης. 
Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Χρήστος Καρατζάς, Νομικός Σύμβουλος Εργασιακών Σχέσεων, και Αντώνης Δεσπότης, Οικονομολόγος Α.Ε.Ι. Τομέας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σύμβουλος Εργασιακών και Ασφαλιστικών Σχέσεων.
 
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής.
 
 
Ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε τη δέσμευση του ΕΕΑ για τη συνέχιση των δράσεων ενημέρωσης και επιμόρφωσης αλλά και για τη στήριξη των αιτημάτων κάθε κλάδου, με απόλυτο στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων με όλα τα διαθέσιμα μέσα.
Απόδειξη είναι οι πάνω από 10 εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί τον τελευταίο μήνα, αλλά και οι παρεμβάσεις προς την Πολιτεία, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ.
Τόνισε ακόμη ότι για να υπάρξει ισορροπία στην κοινωνία και για να προχωρήσει η χώρα και η οικονομία μπροστά χρειάζονται υγιείς επιχειρήσεις και αξιοπρεπείς εργαζόμενοι, αναφέροντας στο σημείο αυτό τη θέση που πρώτο εξέφρασε το ΕΕΑ υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και παράλληλη μείωση της φορολογίας.
 

 

 
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Παντελής αναφέρθηκε στην ανταποδοτικότητα της συνδρομής των μελών του ΕΕΑ, με δράσεις-μεταξύ 20 υπηρεσιών- όπως αυτή για την ενημέρωση των επαγγελματιών για τις νέες συλλογικές συμβάσεις και τις αλλαγές που επέρχονται.
Απευθυνόμενος στους πάνω από 150 παρευρισκόμενους, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΑ τόνισε ότι το Επιμελητήριο είναι στη διάθεση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων για οποιοδήποτε θέμα χρήζει ενημέρωσης –  ανάλυσης ή παρέμβασης προς την Πολιτεία.
 
 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ