ΣΕΒ: Αλλάξαν ονομασία για να ελέγξουν τις ΜμΕ

Άρθρο του Νίκου Υποφάντη. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε κάτι άρρωστο και πραγματικά απίστευτο στα χρόνια της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας .

 

 

Του Νίκου Υποφάντη 

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε κάτι άρρωστο και πραγματικά απίστευτο στα χρόνια της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας . Βλέπουμε μια τεράστια προσπάθεια του Συνδέσμου «Επιχειρήσεων» και Βιομηχανιών να προσπαθεί να καπηλευθεί την εκπροσώπηση του χώρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το επιχειρήσεων το άλλαξε με τεχνικό τρόπο η διοίκηση του συνδέσμου ώστε να προσελκύσει περισσότερες μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις και απο άλλους κλάδους . Ήταν , και πρέπει να το θυμίσουμε , Συνδεσμός Ελληνικών Βιομηχανιών . 

Τι προσπαθούν να κάνουν τα φωτεινά μυαλά του ΣΕΒ; Θέλουν με κάθε τρόπο να καταργήσουν τους συνδικαλιστικούς εταίρους των ΜμΕ που είναι η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ. Στο «ντιλάρισμα» που έχουν κάνει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , θέλουν να εξαφανίσουν από το τραπέζι του διαλόγου τους «μικρούς» και να αφήσουν μόνο εργαζόμενους και μεγάλες επιχειρήσεις. Σε αυτό το σχέδιο , η ηγεσία του ΣΕΒ, βρίσκει αρωγό τον Αλέξη Τσίπρα που με την παρουσία του στον ΣΕΒ εμμέσως πλην σαφώς τους το υποσχέθηκε , σε περίπτωση που ξαναβγεί . Για αυτό και το «ευχαριστούμε πρόεδρε που μας βγάζεις από τα μνημόνια» του προέδρου Θεόδωρου Φέσσα προς τον πρωθυπουργό . Βέβαια η μισή διοίκηση του ΣΕΒ έχει «δουλειές» με το δημόσιο που το σύστημα της «αριστερής» διακυβέρνησης όχι μόνο δε το άγγιξε , ούτε καν τόλμησαν να μειώσουν τις κρατικές δουλειές και τα συμβόλαια των ισχυρών «νταβατζήδων» που άλλος ηγέτης στο παρελθόν , προσπάθησε να τα βάλει μαζί τους. 

Για τις δουλειές των κρατικοδίαιτων μεγάλων θα τις γράψουμε σε άλλο άρθρο . 

Ο ΣΕΒ,λοιπόν έχει εξασφαλίσει την τεράστια υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα και ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΕΒ. Όταν βλέπεις τους καπιταλιστές να αγκαλιάζουν με στοργή την ηγεσία της αριστερής κατά τα αλλά κυβέρνησης ,υπάρχει κάτι άρρωστο στην σχέση αυτή . Κάτι υπάρχει … δεν μπορεί; 

Ένα λοιπόν σημείο αυτής της σχέσης , είναι η εξαφάνιση των μικρών από το τραπέζι του διαλόγου . Μπορεί οι πρόεδροι των εκπροσώπων των μικρομεσαίων , να έχουν την ικανοποίηση ότι είδαν και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό , αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει πλήρως υποταχθεί στην πολιτική του ΣΕΒ και της διοίκησης , που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους υποκαταστήσει και να δείξει στην επιχειρηματική κοινότητα , ότι ο συνδικαλιστικός  εκπρόσωπός τους , αυτός που θα προστατεύει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών ανεξαρτήτου μεγέθους , είναι ο ΣΕΒ.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον αφήσουν να το κάνει αυτό . Το μόνο που επιδιώκει είναι να εξαφανίσει,όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς , να διογκώσει μεσαίους και να ελέγχουν οι λίγοι την αγορά και την εργασία.