Συνάντηση της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. με τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου

Οι τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μελών της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τη βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία επισκέφθηκε τα γραφεία του Επιμελητηρίου την Τρίτη 15/9/2020, στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ύφεσης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου για τις αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, τη δραματική μείωση της κατανάλωσης, τις εκτιμήσεις για μεγάλη αύξηση των «λουκέτων» που μοιραία θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και για την ανάγκη λήψης από την Πολιτεία πρόσθετων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφορούσε στην ¨Έκθεση Πισσαρίδη¨ καθώς υπάρχει προβληματισμός των μικρομεσαίων για τις εξελίξεις που μπορεί να φέρει στο επιχειρείν ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον επερχόμενο νέο Πτωχευτικό Κώδικα, με την κ. Γιαννακοπούλου να εκφράζει το έντονο ενδιαφέρον της για τις θέσεις του Ε.Ε.Α. και να τονίζει την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί αυτή η ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την ανάδειξη προτάσεων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. κκ Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής και το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής κ. Γιάννης Βαφειαδάκης.