Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών στο ΕΕΑ

Συνεδρίασε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, σε αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Λεγάτος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Ρεϊζάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Κόττης και τα μέλη κ. Δημήτρης Συξέρης και Εμμανουήλ Ζερβάκης. Σε τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος και δύο ακόμη μέλη που δεν κατάφεραν να παραστούν οι κ.κ. Αθανάσιος Ζλατούδης και Παναγιώτης Τατάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα του ΦΠΑ, με κεντρικό στόχο του ΕΟΑΕΝ να αποτελεί η ισχύς του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Έγινε ακόμη απολογισμός για το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, ενώ συζητήθηκαν και οι προσεχείς δράσεις του Ομίλου τόσο σε επίπεδο συναντήσεων με κυβερνητικούς παράγοντες όσο και διοργάνωσης συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

Αποφασίστηκε, δε, ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στη Λευκάδα.

Μιλώντας στο www.eea.gr ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης τόνισε τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα του  μεταφορικού ισοδύναμου, υπογραμμίζοντας ωστόσο την επιτακτική ανάγκη επέκτασης της ισχύος του μέτρου για την Κρήτη αλλά και όλα τα νησιά, καθώς και της επιδότησης και των καυσίμων.

Σημειώνεται ότι Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) είναι το μέτρο με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.