tuv-iso-logo

Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών

Το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ). Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7-8 Φεβρουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, είναι το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και πρώτο στον κλάδο του.

Στόχος της διοργάνωσής του είναι να εμπλουτιστούν οι γνώσεις όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με την πυροπροστασία των κατασκευών και την προστασία, μέσω αυτών, της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα εξηγήσουν βασικές πτυχές του Νέου Ελληνικού Κανονισμού Πυροπροστασίας και θα παρουσιάσουν  προτάσεις για τη βελτίωση-συμπλήρωσή του.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, τη Σήμανση CE, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, τα Ειδικά Πρότυπα άλλων χωρών, τις πιστοποιήσεις και τις δοκιμές σχετικά με την πυροπροστασία, τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και την αποφυγή κακών πρακτικών. Θα πραγματοποιηθούν, τέλος, ανοικτές συζητήσεις και θα τεθούν ερωτήσεις κατά την διάρκεια των συνόδων του συνεδρίου, αλλά  και των roundtables.

 

Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη που στεγάζεται το πολυκατάστημα Δαναός, στο Χολαργό, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα καθώς και κλιμάκια της Αστυνομίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

 

Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου συμμετέχουν καταξιωμένοι και σημαντικοί επιστήμονες με ιδιαίτερη προσφορά στον χώρο τους, οι οποίοι με τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις τους θα δώσουν στους συμμετέχοντες πολύτιμες και χρηστικές γνώσεις γύρω από την πυροπροστασία.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες: «Κανονιστικό Πλαίσιο Πυροπροστασίας Κατασκευών» με ομιλητές τους κυρίους Γιάννη Κοντούλη, Πρόεδρο ΕΛΙΠΥΚΑ, Κυριάκο Παπαϊωάννου, Ομότιμο Καθηγητή ΑΠΘ, Άγγελο Ζωγράφο και Γιώργο Μάνο, Elval Colour και Adrian Brown, Πιστοποιημένο Πυρομηχανικό, «Ελληνικό Κανονιστικό Πλαίσιο: Σύγχρονες Προκλήσεις» με ομιλητές τους κυρίους Ματθαίο Βλαχάκη, Δ/ντη, TÜV HELLAS (TÜV NORD), Καθ. Γιώργο Μπούστρα, European University Cyprus, Άρη Ζαχαρία, Τεχν. Δ/ντή, Ζαριφόπουλος ΑΕ και Ηλία Κουφοπάνο, Δ/νων Σύμβουλο, Ergosteel ΑΕ και «Ανασκόπηση Διεθνούς Κανονιστικού Πλαισίου Πυροπροστασίας Κατασκευών» με ομιλητές τους κυρίους , Δρ. Diane Daems, Χημικό PhD του τομέα βιώσιμης παραγωγής υλικών, Modern Building Alliance, Δρ. Παναγιώτη Κωτσοβίνο, Ανώτερο Πυρομηχανικό, Arup, UK, Δρ. Guido Zaccarelli, FSE Italia, CFPA-e και Παναγιώτη Μεγαλοοικονόμου, Senior Risk Engineer, ΑΧΑ Insurance.

Στις ακόλουθες θεματικές ενότητες θα επικεντρωθεί το συνέδριο το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου: «Διεθνές Κανονιστικό Πλαίσιο: Σύγχρονες Προκλήσεις» με ομιλητές τον κύριο Δρ. Κωνσταντίνο Μπελιβάνη, Επικεφαλή Μηχανικό, Jensen Hughes, USA, τις κυρίες Δρ. Amaya Osacar, Διευθύντρια Πυροπροστασίας, Knauf Insulation και Δρ. Κλέλια Πέτρου, European University Cyprus και τον κύριο Mathieu Meur, Διευθυντή, DP Architects Group, «Δοκιμές Φωτιάς και Πρότυπα Πιστοποιήσεων» με ομιλητές τους κυρίους Δρ. Διονύσιο Κολαΐτη, Τεχν. Δ/ντη Εργαστηριακής Μονάδας Πυρομηχανικής, ΕΜΠ, Δρ. Γιώργο Ηλιάδη, Ilicon P.C., Δρ. Χρύσανθο Μαραβέα, Χ. Μαραβέας & Συνεργάτες και Will Macdonald, Regional Director, AECOM, UK, «Σύγχρονες Προκλήσεις» με ομιλητές την κυρία Δρ. Στέλλα Χαδιαράκου, Fibran ΑΕ και τους κυρίους Δρ. Μιχάλη Χάλαρη, Χημικό, Πύραρχο του Πυροσβεστικού Σώματος και Γιώργο Μυλωνάκη, Γεν. Διευθυντή ΕΛΙΠΥΚΑ και «Στρογγυλή Τράπεζα» στην οποία θα συμμετάσχουν οι κύριοι Γιώργος Ηλιάδης, Άγγελος Ζωγράφος, Διονύσιος Κολαΐτης, Μιχάλης Χάλαρης και η κυρία Στέλλα Χαδιαράκου.

Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: elipyka.org/conf-2020/

Για το ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν ελληνικές και διεθνείς βιομηχανίες δομικών υλικών, συστημάτων δόμησης, διατάξεων πυροπροστασίας, κατασκευαστικές εταιρείες, μηχανικοί, καθηγητές από εργαστήρια ΑΕΙ, ερευνητικά κέντρα, και αξιωματικοί με επιστημονική επάρκεια του Πυροσβεστικού Σώματος. Από το 2018 συμμετέχει στη Συνομοσπονδία Συλλόγων Πυροπροστασίας της Ευρώπης, ενώ υποστηρίζει τη διαμόρφωση/υποστήριξη προδιαγραφών και προτύπων πυροπροστασίας ώστε να αποτρέπονται/μειώνονται οι απώλειες ζωής και περιουσίας από τη φωτιά στις κατασκευές και συμμετέχει σε διαβουλεύσεις σχετικά με την κατάρτιση νόμων, αποφάσεων και κανονισμών προδιαγραφών πυροπροστασίας και μηχανισμού τήρησής τους.

 

Β