Συνέντευξη Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΙ με επίκεντρο τον κατώτατο μισθό

«Θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς. Όχι όμως με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά, υπογραμμίζοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν να επωμιστούν εξολοκλήρου το επιπλέον κόστος που συνεπάγεται η αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς μείωση του μη μισθολογικού κόστους και ελάφρυνση των φόρων.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, θέση την οποία είχε πρώτο εκφράσει το ΕΕΑ πριν από ενάμιση χρόνο, θέτοντας ωστόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση την ταυτόχρονη μείωση των βαρών που σηκώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, το κόστος που επιφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -οι 500.000 εκ των 700.000 έχουν προσωπικό έως 3 εργαζόμενους- η αύξηση του κατώτατου μισθού ανέρχεται από 2 έως 6 χιλιάδες ευρώ ετησίως, χωρίς να αυξάνεται στο ελάχιστο το εισόδημά τους. Προέβλεψε, ως εκ τούτου, ότι είναι πολύ πιθανή η αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

 

Δείτε την τοποθέτηση του Προέδρου του ΕΕΑ στο βίντεο που ακολουθεί: