Συνεργασία για ασφάλεια και παρεμπόριο

Σε συνέχεια της συνάντησης, πριν από μόλις τρεις ημέρες μεταξύ της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 σύσκεψη εργασίας στο Ε.Ε.Α. με επιτελικούς συνεργάτες της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, προκειμένου να μπουν οι βάσεις της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, το μικροέγκλημα σε τουριστικά και εμπορικά σημεία, αλλά και θέματα που αφορούν στην Τροχαία, όπως η προσβασιμότητα πεζοδρομίων και δρόμων την ώρα που την πόλη επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, καθώς και η οδική ασφάλεια.

Στο τραπέζι τέθηκε ακόμη η δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, μεταξύ άλλων, και για την ασφάλεια ανοιχτών δημόσιων χώρων, εν όψει και του σχεδίου του Ε.Ε.Α. για ένα ανοιχτό τουριστικό και εμπορικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή Μοναστηρακίου – Πλάκας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει τονίσει τις σοβαρές συνέπειες που έχουν για την κοινωνία και την οικονομία η έξαρση της εγκληματικότητας, αλλά και το παρεμπόριο – λαθρεμπόριο, και στέκεται αρωγός στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας στην πόλη και την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. να χορηγήσει 100 κράνη στην Ομάδα ΔΙΑΣ, όπως ανακοινώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν από το Ε.Ε.Α. ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής.