Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.

«Στην οδική ασφάλεια – αγωγή δεν χωρούν προχειρότητες»

Μοιράσου το στο

«Στην οδική ασφάλεια – αγωγή δεν χωρούν προχειρότητες»

Του Κωνσταντίνου Δρόσου, Προέδρου της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλους του Δ.Σ. του ΕΕΑ.

Στις αρχές του χρόνου ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης και στο σύστημα εξετάσεων των νέων οδηγών.
Οι εξαγγελίες του υφυπουργού πήραν μορφή με ένα σχέδιο νόμου, το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση την 1η Μαΐου.
Όποιος έχει διαβάσει το σχέδιο νόμου θα καταλάβει ότι είναι πρόχειρο, έχει πολλά κενά και είναι δύσκολα εφαρμόσιμο, αν λάβει κανείς υπόψη του την ελληνική πραγματικότητα.
Καλές, λοιπόν, οι εξαγγελίες και ακόμα καλύτερη η πρόθεσή των, αλλά αν δεν γίνουν συντονισμένα και με σειρά αξιολόγησης, απλά θα έχουμε να λέμε  τη γνωστή λαϊκή θυμοσοφία «άλλαξε ο Μανωλιός…».
Σκοπός πρέπει να είναι ένας!!!
Με τις αλλαγές που θα γίνουν να βελτιώσουμε την οδική αγωγή και την οδική ασφάλεια. Πρέπει πρώτα και κύρια να αποκτήσουμε παιδεία και οδηγική κουλτούρα, να δημιουργήσουμε δηλαδή τις βάσεις. Αυτός Πρέπει να είναι ο στρατηγικός στόχος της Πολιτείας και έπειτα να φτιάξουμε ένα νέο αξιόπιστο και σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης και αξιολόγησης των νέων οδηγών.
Οι αλλαγές πρέπει να είναι ριζικές αλλά και ουσιώδεις.
Σε συνάντηση της Επιτροπής Οδικής Ασφαλείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατατέθηκαν στον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη προτάσεις με κατεύθυνση την αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών αλλά και της οδικής ασφάλειας. 
Έκτοτε περιμένουμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το τελικό σχέδιο.
Ένα είναι σίγουρο, ότι στα θέματα της οδικής ασφαλείας και της οδικής αγωγής δεν χωρούν προχειρότητες!!!
Αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν, εμείς θέλουμε να αλλάξουμε;;;
Μοιράσου το στο

Αναζήτηση