Στοπ στη μείωση μισθών με ΣΣΕ στα Ζαχαρώδη

Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων

Μια θετική εξέλιξη για όλη την οικονομία, σημειώθηκε στον εργασιακό τομέα, χθες, 7/6/2018. Τέθηκε τέλος στη μείωση μισθών με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο των παραγωγικών επιχειρήσεων ζαχαρωδών προϊόντων. Πλέον αυτού, προβλέπει μια, μικρή από άποψη ποσότητας, αλλά μεγάλη από άποψη ψυχολογίας, αύξηση από 1.1.2019. Επέρχεται έτσι ηρεμία και συνοχή σε έναν κλάδο και αφήνονται απερίσπαστες οι παραγωγικές δυνάμεις να αναπτύξουν την παραγωγικής τους δραστηριότητα.

 

Στις βιομηχανίες ζαχαρωδών το ημερομίσθιο καθορίστηκε από 26,18€ μέχρι 27,30€. Η αμοιβή των αρχιτεχνιτών καθορίστηκε να είναι κατά 20% μεγαλύτερη του τεχνίτη.

 

Στα εργαστήρια ο μηνιαίος μισθός καθορίστηκες από 698,50€ μέχρι 745,67€. Η αμοιβή των αρχιτεχνιτών καθορίστηκε να είναι κατά 20% μεγαλύτερη του τεχνίτη.

 

Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων θα παραμείνουν σταθεροί για το 2018 και θα αυξηθούν από 01.01.2019 κατά ποσοστό 1%.
 

 

 

Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, 07.06.2018

 

Το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων έχει ως εξής:

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

«Προχωρήσαμε στην υπογραφή των νέων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με τους εργοδότες των Ζαχαρωδών Προϊόντων, που ρυθμίζουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Βιομηχανίες / Βιοτεχνίες και στα πάσης φύσεως Εργαστήρια με διάρκεια ισχύος έως 31.12.2019.

 

Οι νέες συμφωνίες ενσωμάτωσαν το περιεχόμενο της Δ.Α ΠΕΝΤ. 7/2016 Ζαχαρωδών Προϊόντων σε δύο διακριτές ΣΣΕ λόγω της επιμονής των εργοδοτικών οργανώσεων στο διαχωρισμό, επικαλούμενες το ασύμβατο μεταξύ της επιχειρηματικής δραστηριότητας των βιομηχανιών και των εργαστηρίων.
 

Οι βασικοί μισθοί και τα ημερομίσθια των εργαζομένων θα παραμείνουν σταθεροί για το 2018 και θα αυξηθούν από 01.01.2019 κατά ποσοστό 1%.

 

Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι μετά τα ξενοδοχεία και τη συμφωνία για ικανοποιητικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, έρχεται τώρα η υπογραφή αυτών των συλλογικών συμβάσεων με τη συμβολική αύξηση 1% στο δεύτερο έτος, που βάζει τέλος στις συνεχείς μειώσεις μισθών από τους ΣΕΒ/ΕΒΒΖΕ και ΓΣΕΒΕΕ/ΟΕΖΕ».

 

Δείτε τις ΣΣΕ αναλυτικά

 

ΣΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

ΣΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΑΣΒ