Ψηφιακός Βοηθός Ε.Ε.Α.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαμεσολαβούντων την Τετάρτη

Μοιράσου το στο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαμεσολαβούντων την Τετάρτη

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου, οι οργανώσεις των διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση προχωρούν, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα την προστασία του κλάδου από αθέμιτες και παραπλανητικές πρακτικές ορισμένων τραπεζών που αξιοποιούν την δεσπόζουσα θέση τους στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

Η συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην οδό Αμερικής 3, μπροστά από την ΤτΕ και την Τράπεζα Πειραιώς, την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 12:00΄μ.μ.

 

Δήλωση – κάλεσμα για τη συγκέντρωση έκανε και ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων «Οφείλουν όλοι ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ , ΜΕΣΙΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ , ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ,να δώσουν ένα βροντερό παρόν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Ε.Α.Δ.Ε. την Τετάρτη 10 Ιουνίου, έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής στις 12 η ώρα. Να ενώσουν τις φωνές τους ώστε να προστατεύσουν τον Έλληνα καταναλωτή, το δικαίωμα του να επιλέγει ελεύθερα την ασφαλιστική εταιρεία και το συμβόλαιο που επιθυμεί και βεβαίως να υψώσουν ασπίδα προστασίας στην ίδια τους την εργασία».

 

Η ανακοίνωση της ΕΑΔΕ και των φορέων:

 

Βασική αρχή της υγιούς λειτουργίας του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι η αναλυτική, υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση του ασφαλισμένου, μέσα στο πλαίσιο της διερεύνησης των πραγματικών του αναγκών, και η προστασία του από αθέμιτες ή παραπλανητικές πρακτικές.

 

Είναι άλλωστε γνωστό ότι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή διέπεται από αυστηρότατο νομικό και εποπτικό πλαίσιο με άμεσο και μοναδικό στόχο την εξασφάλιση του ασφαλισμένου.

 

Κάθε « κανάλι » Διαμεσολάβησης οφείλει να τηρεί τους ίδιους κανόνες, όχι μόνο λόγω νομοθετικής και εποπτικής επιταγής, αλλά ως απόδειξη στοιχειώδους σεβασμού στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

 

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα, έχοντας νόμιμο δικαίωμα, ασκούν ασφαλιστική διαμεσολάβηση παράλληλα με το κύριο έργο τους.

 

Είναι, όμως, δυστυχώς γνωστό, ότι επί σειρά ετών και σε πλήθος περιστατικών, καταστρατηγούν , τόσο το νομικό και εποπτικό πλαίσιο, όσο και τις βασικές αρχές του υγιούς ανταγωνισμού.

 

Οι φορείς της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης αλλά και τα αρμόδια Επιμελητήρια έχουν πολλές φορές καταδικάσει τις συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες δυσφημούν την ασφαλιστική βιομηχανία, και προσβάλλουν το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

 

Σε δύσκολες στιγμές, τόσο για τους Δανειολήπτες Ιδιώτες όσο και για τους Επαγγελματίες που χρειάζονται χρηματοδότηση, οι εκβιαστικές πρακτικές των Τραπεζών, στερούν την δυνατότητα ανεύρεσης λύσης, είτε φθηνότερου κόστους, είτε πληρέστερης κάλυψης, και βέβαια τους αφήνουν έκθετους κατά την στιγμή της επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου.

 

Οι παραστάσεις μας και οι διαμαρτυρίες μας , τόσο στον Επόπτη όσο και στην Πολιτεία, δεν είχαν μέχρι σήμερα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

 

Η εγκύκλιος που, μετά τις συντονισμένες και συνεχείς παρεμβάσεις μας, εξεδόθη από την ΤτΕ, συστηματικά καταστρατηγείται.

 

Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη, πλέον, αύξηση των περιστατικών και έχοντας στόχο την εντονότερη ανάδειξη του προβλήματος προς τους Αρμόδιους φορείς, αλλά και την ορθή ενημέρωση των ασφαλισμένων για τα δικαιώματά τους, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Συναδέλφους μας Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην οδό Αμερικής 3, μπροστά από την ΤτΕ και την Τράπεζα Πειραιώς, την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 12:00΄μ.μ.

 

Η Συγκέντρωσή μας πραγματοποιείται με την αρωγή του ΕΕΑ, και θα ολοκληρωθεί με την επίδοση Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή, του Τραπεζικού Διαμεσολαβητή, του Συνηγόρου του Καταναλωτή, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, της Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Υπαλλήλων, των Ενώσεων Καταναλωτών, και της Δικαιοσύνης, προκειμένου να σταματήσει κάθε παράνομη, καταχρηστική και αθέμιτη πρακτική στην προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων .

 

Παράλληλα ΚΑΛΟΥΜΕ και ΖΗΤΟΥΜΕ να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες για την ορθή ενημέρωση του Καταναλωτή για τα δικαιώματά του.

 

Εμείς οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές που διαχρονικά και πάντα είμαστε δίπλα στον ασφαλιζόμενο , θα είμαστε οι πρώτοι που θα στρατευθούμε σε αυτόν τον σκοπό.

 

Τα Μέλη της Ε.Α.Δ.Ε.

Μοιράσου το στο

Αναζήτηση