Sympossio Greek: Οι ελληνικές γεύσεις διεθνοποιούνται

Μάγεψε τα πλήθη το Sympossio Greek Gourmet Touring με τα Masterclasses που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveller, το περασμένο Σαββατοκύριακο, 20-21 Ιουλίου, στο Λονδίνο!

Το Sympossio Greek Gourmet Touring κλείνοντας το 10ο χρόνο του συμμετείχε στο γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργάνωσε το National Geographic στο Λονδίνο στις 20 και στις 21 Ιουλίου στα πλαίσια των δράσεων του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας. Το Sympossio, το μοναδικό εξαγωγικό όχημα προβολής της Ελλάδας, επιλέχθηκε από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.

Το διήμερο παρουσιάστηκαν ελληνικές συνταγές σε πάνω από 6,000 επισκέπτες που παρέλασαν από το stand του ΕΟΤ.   Την ομάδα του Sympossio πλαισίωναν η ομάδα των δύο σεφ του Ομίλου Aldemar Resorts, κ. Γιάννης Ροδοκανάκης και κ. Γιώργος Χατζόπουλος οι οποίοι παρουσίασαν χαρακτηριστικά πιάτα με προϊόντα της Κρήτης και της Δυτικής Πελοποννήσου μετατρέποντας το διήμερο σε γιορτή ελληνικών γεύσεων και αρωμάτων.

Στα Masterclasses συμμετείχαν και πάνω από 150 επισκέπτες ανάμεσά τους αρκετοί food bloggers και η Yasemen Kaner-White, δημοσιογράφος του BBC, η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την ελληνική γαστρονομία αλλά και την επιθυμία της να επισκεφτεί σύντομα τη χώρα μας.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts σε δήλωσή του τόνισε ότι «Στο δέκατο χρόνο του το Sympossio συνεχίζει να δείχνει το δρόμο της συνεργατικής λογικής που το καθιέρωσε ως το κύριο όχημα εξωστρέφειας της ελληνικής γαστρονομίας. Αρωγός στο έργο του ΕΟΤ, στήριγμα στις πρωτοβουλίες των περιφερειών και οδηγός καινοτομίας στην προβολή της ελληνικότητας συνεχίζει να προσπαθεί για την ανάδειξη της απολυτής εμπειρίας που λέγεται Ελλάδα. Είναι τιμή και προνόμιο να συνεργαζόμαστε με όλους όσους βλέπουν στην οικονομία της φιλοξενίας τον φάρο προόδου της δικής μας Ελλάδας.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Β