Συνάντηση Ν. Κογιουμτσή με τον Δήμαρχο Θήρας & τοπικούς φορείς

Στη Σαντορίνη, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ο Β' Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ & Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ, κ. Νίκος Κογιουμτσής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας.

Στη Σαντορίνη, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ο Β' Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ & Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ, κ. Νίκος Κογιουμτσής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Νίκο Ζώρζο, παρουσία του Προέδρου του τοπικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Νίκου Νομικού, του Γεν.Γραμματέα κ. Άκη Σιγάλα, του Αντ/δρου κ. Γιώργου Συνολάκη και του Μέλους, κ. Μιχάλη Ερμογένη. Ο κ. Νίκος Κογιουμτσής ενημέρωσε τον Δήμαρχο του νησιού για τα στοιχεία – εκ μέρους του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ – που αφορούν τον αριθμό αλλά και την ποιότητα των τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται φέτος τη Σαντορίνη. Στοιχεία που αφορούν τόσο στην τουριστική κίνηση όσο και στο εμπόριο εν γένει.

Επιπλέον, στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν γόνιμες απόψεις για την περαιτέρω συνεργασία του Δήμου Θήρας και της ΕΣΕΕ μέσω του τοπικού Συλλόγου, γιατί η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς του κόσμου. Τα μέχρι τώρα στοιχεία αφίξεων τουριστών στο Λιμάνι και στο Αεροδρόμιο καταδεικνύουν ανοδική τάση συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων έτσι και αλλιώς δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην τοπική κοινωνία και υπό αυτό το πρίσμα χρειάζεται μία διαβούλευση εις βάθος μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων.

Τέλος, ο κύριος Κογιουμτσής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το Πρόγραμμα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου ένα σημαντικό "εργαλείο" για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής άνθισης της περιοχής. 

Ο κύριος Κογιουμτσής επισφράγισε τη συνάντηση με την υπόσχεση για στενότερη συνεργασία της ΕΣΕΕ με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας, αλλά και με τη δέσμευσή του ότι τα συμπεράσματα της συνάντησης θα τεθούν από την ΕΣΕΕ στην επικείμενη συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά.