Συνέδριο: Το Κρέας και τα Προϊόντα του

Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του με τίτλο: "Από τον στάβλο στο πιάτο" θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 27/2 μέχρι 1/3

Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του με τίτλο: "Από τον στάβλο στο πιάτο"  θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 27/2 μέχρι την Κυριακή 1/3, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop.

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, δηλαδή, την παραγωγή ζωοτροφών, τα συστήματα σταβλισμού, τους εξοπλισμούς, τη γενετική βελτίωση, τη συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, την υγειονομική διαχείριση, τα πρότυπα εκτροφής, την ευζωία των ζώων, τη μεταφορά, τις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, την παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, τα ζωικά υποπροϊόντα, τη συντήρηση, τη συσκευασία, την επισήμανση, την ιχνηλασιμότητα, τα βιολογικά/ παραδοσιακά προϊόντα, τη διακίνηση, τη μαζική εστίαση, την πώληση, τις διατροφικές συνήθειες, την εκπαίδευση, τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, τις κανονιστικές απαιτήσεις και τέλος την κατανάλωση.

 

Ήδη έχουν εγγραφεί να μιλήσουν πάνω από 120 ομιλητές! Οι ενότητες καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ στα στρογγυλλά τραπέζια θα συζητηθούν αρκετά επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα του κρέατος. Επίσης θα υπάρχει και διεθνής συμμετοχή.

 

Οι προεγγραφές συνέδρων έχουν ήδη ξεκινήσει και θα τηρηθεί απόλυτη προτεραιότητα.  Στο δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνεται εκτός της παρακολούθησης του προγράμματος, ένας τόμος με τα πλήρη πρακτικά του Συνεδρίου, αλλά και η επίσκεψη στην έκθεση Detrop. 

 

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν οι: A CERT, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης, Meat News και Helexpo. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσημος χορηγός είναι οι Interbev – Bovillage, χρυσός χορηγός η KAFSIS, αργυρός χορηγός η VION και χορηγοί οι TUV HELLAS και Q-check.

 

Πηγή: meatnews.gr