Τα ανασφάλιστα οχήματα στο στόχαστρο της εφορίας -video-

Τη μεγάλη πληγή των ανασφάλιστων οχημάτων προσπαθεί να κλείσει η κυβέρνηση με αυστηρά πρόστιμα.

  • Παρέμβαση του ΓΓ του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Τη μεγάλη πληγή των ανασφάλιστων οχημάτων προσπαθεί να κλείσει η κυβέρνηση με αυστηρά πρόστιμα. Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών θα επιβάλλεται πρόστιμο 250 ευρώ για μοτοσικλέτες τα οποία για τα οχήματα θα μετατρέπονται από 500 μέχρι 1.000 ευρώ.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ο οποίος ανέφερε ότι:

υπολογίζεται πως σήμερα υπάρχουν περί το 1,2 εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα εκ των οποίων τα 700.000  κυκλοφορούν στους δρόμους προκαλώντας σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα με τα ατυχήματα που προκαλούν.

Το κόστος των ατυχημάτων καλείται να το καλύψει το (κοινό) Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών. Το 2012 το Επικουρικό Ταμείο κατέβαλε 9,4 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις για ατυχήματα που προκάλεσαν ανασφάλιστα οχήματα με αποτέλεσμα να είναι παθητικό. Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

Οι οδηγοί μέσω της Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων θα λάβουν ειδοποιήσεις για να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα. Το κράτος υπολογίζει να εισπράξει περί τα 250 εκ. ευρώ από τα πρόστιμα αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί γιατί πρόκειται για υπολογισμούς στο χαρτί και όχι στην πράξη.

Δείτε το βίντεομε το σχετικό ρεπορταζ