Θέμα ημερών το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

 

Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Τaxis για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων από περισσότερους από 8 εκατ. φορολογούμενους.

Όπως αναφέρει το capital.gr, φέτος παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου. Πάντως δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλλουν χωρίς πρόστιμα τη δήλωση μέχρι τις 27 Αυγούστου καταβάλλοντας και τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις.

Τα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν τη δήλωση έως τις 28 Ιουλίου και εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο έως τις 30 Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 3%. Σημειώνεται ότι οι πληττόμενοι της υγειονομικής κρίσης απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης όπως επίσης και από το πέναλτι (22% στη διαφορά ζητούμενων αποδείξεων και αυτών που συγκέντρωσαν) στην περίπτωση που δεν συγκέντρωσαν το 30% του εισοδήματος τους με ηλεκτρονικές αποδείξεις. Και για τους υπόλοιπους όμως το οικονομικό επιτελείο προχώρησε στη μείωση του προστίμου.

 

Πηγή: capital.gr