Τηλεδιάσκεψη Προέδρου Ε.Ε.Α. με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρο – Στήριξη του τοπικού επιχειρείν

Στο πλαίσιο της ολοένα και διευρυνόμενης συνεργασίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με όλους τους Δήμους της Αττικής για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ακόμη οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. κ.κ. Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, και ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Αθανάσιος Λέκκας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε τη σημασία της συνένωσης δυνάμεων, ειδικά σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία, περίοδο, και ενημέρωσε τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για το πλέγμα των δράσεων του Επιμελητηρίου που μπορούν να ενισχύσουν το επιχειρείν στην περιοχή και να τονώσουν την τοπική οικονομία.

Μεταξύ των δράσεων του Ε.Ε.Α., οι οποίες αναλύθηκαν από τον κ. Χατζηθεοδοσίου, είναι οι ακόλουθες:

  • Δημιουργία δωρεάν e-shop και site από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του Δήμου.
  • Δωρεάν παροχή Wifi από το Ε.Ε.Α. για το Κέντρο του Δήμου.
  • Δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του Δήμου, μέσω του προγράμματος του Ε.Ε.Α. και της Περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της Ανάπτυξης των Δεξιοτήτων και της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» ύψους 2.000.000€.
  • Συνεργασία και παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του Δήμου σας (City Branding), στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS.
  • Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου σας για επίκαιρα θέματα όπως Προγράμματα ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ, Πτωχευτικό Δίκαιο, Ρευστότητα, Σεμινάρια Σύγχρονης Εκπαίδευσης.
  • Ανταποδοτικές συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΕΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου από φοροτεχνικούς, δικηγόρους και εργατολόγους, συνεργάτες του Ε.Ε.Α.
  • Δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από κορυφαίους εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου.
  • Παρουσία υπηρεσίας ψηφιακού βοηθού για το site του δήμου.
  • Συμμετοχή από κοινού σε Προγράμματα όπως τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου.

Ο κ. Βούρος εξέφρασε την πρόθεσή του για περαιτέρω συνεργασία, με την κατάθεση προτάσεων και από την πλευρά του Δήμου για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της περιοχής.

Από την πλευρά του Ε.Ε.Α. επίσης ο κ. Γρέντζελος εστίασε στα εργαλεία ψηφιακής αναβάθμισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παρέχει το Ε.Ε.Α., με σκοπό την επιβεβλημένη προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή, ενώ και ο κ. Μάνδρος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής ΟΤΑ του Ε.Ε.Α. τόνισε τα οφέλη που μπορούν να έχουν για την τοπική οικονομία οι συνέργειες Ε.Ε.Α. – Δήμου.