- Επιτυχής εκδήλωση 16 Μαΐου στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Α» του Divani Caravel στο πλαίσιο του A.I. Money Show.
- Ε.Ε.Α. και η πρόεδρος Νάντια Σταυρογιάννη τόνισαν τη διαρκή στήριξη και την ανάγκη μείωσης των ανισοτήτων.
- Η κεντρική ομιλήτρια Κατερίνα Φραγκούλη ανέδειξε προσωπική υπέρβαση, επαγγελματική εξέλιξη και τον «πρωταθλητισμό» ως στάση ζωής.
- Οι αθλητές Μυλωνάς και Τζίτζης μίλησαν για πειθαρχία, επιμονή και υπέρβαση ως εφόδια για την επαγγελματική ζωή.
- Ζωντανό, δημιουργικό κλίμα με έντονη συμμετοχή κοινού, ερωτήσεις και παράλληλη έκθεση έργων της Επιτροπής Καλλιτεχνών του Ε.Ε.Α.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου 2026, στην αίθουσα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Α» του ξενοδοχείου Divani Caravel, η εκδήλωση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο του “A.I. Money Show”, με θέμα: «Γίνε Πρωταθλητής στο στίβο της Προσωπικής και της Επαγγελματικής ζωής σου!». Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, κα Νάντια Σταυρογιάννη.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη του Ε.Ε.Α. προς τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάδειξης των γυναικών που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη στον επαγγελματικό στίβο. Παράλληλα, ευχαρίστησε την κα Σταυρογιάννη και όλα τα μέλη της Επιτροπής για τη στενή συνεργασία και τη συμβολή τους στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ενίσχυση και τη βελτίωση των συνθηκών για τις γυναίκες επιχειρηματίες.

Από την πλευρά της, η κα Σταυρογιάννη στάθηκε στη φιλοσοφία και στις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη μείωσης των ανισοτήτων ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο. Όπως τόνισε, στόχος των δράσεων του Ε.Ε.Α. είναι όχι μόνο η ουσιαστική στήριξη της γυναίκας επιχειρηματία, αλλά και η ανάδειξη της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουν πολλές γυναίκες, οι οποίες καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα σε πολλαπλούς προσωπικούς, οικογενειακούς και επαγγελματικούς ρόλους.
Κεντρική εισηγήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα Κατερίνα Φραγκούλη, η οποία με τον άμεσο, διαδραστικό και ιδιαίτερα εμπνευσμένο λόγο της κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού. Μέσα από βιωματικές αναφορές και ουσιαστικά παραδείγματα, ανέπτυξε τη θεματική της προσωπικής υπέρβασης και της επαγγελματικής εξέλιξης, συνδέοντας την έννοια του «πρωταθλητισμού» με τη στάση ζωής, την επιμονή και τη συνεχή προσπάθεια που απαιτεί η καθημερινότητα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης δύο ξεχωριστές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, ο κ. Μυλωνάς και ο κ. Τζίτζης, οι οποίοι μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες, δυσκολίες αλλά και στιγμές επιτυχίας από τη δική τους πορεία στον πρωταθλητισμό. Η παρουσία τους έδωσε ακόμη μεγαλύτερο συμβολισμό στον τίτλο της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας πως οι αξίες του αθλητισμού —η πειθαρχία, η επιμονή, η προσήλωση και η υπέρβαση— αποτελούν πολύτιμα εφόδια και για την προσωπική και επαγγελματική ζωή.


Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. και πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α., κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής ΟΤΑ του Ε.Ε.Α. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Ρεκλείτης, καθώς και η πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κα Βούλα Ζυγούρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια αίθουσα είχε προηγηθεί εκδήλωση της Επιτροπής Καλλιτεχνών του Ε.Ε.Α. με θέμα: «Ίχνη ζωγραφικής στην εποχή της αβεβαιότητας», ενώ στον χώρο παρέμενε έκθεση έργων τέχνης που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Για τον λόγο αυτό, πολλοί καλλιτέχνες, επαγγελματίες και επισκέπτες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την εκδήλωση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ζωντανό και δημιουργικό κλίμα.
Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική και βιωματική δράση, με έντονη συμμετοχή του κοινού και πολλές ερωτήσεις προς τους ομιλητές, επιβεβαιώνοντας τη σημασία πρωτοβουλιών που προάγουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη και τη δύναμη της υπέρβασης.
Την δράση συντόνισε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Ρόδης.
