Το Ε.Ε.Α. δίπλα στους λογιστές – Με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο για Ηλεκτρονικά Βιβλία & Ηλεκτρονικά Τιμολόγια

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, πάνω από 300 επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν δωρεάν για ένα μείζον ζήτημα, τα «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ», στο σεμινάριο που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία η Επιτροπή Λογιστών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την Τετάρτη 12/02/2020.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει σταθερά και με πληθώρα δράσεων τον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνών, κάτι που υπογράμμισε και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό του.

Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο τρίπτυχο «απεριόριστη εκπαίδευση, μελέτη για τον κλάδο, εκδηλώσεις που προάγουν το επάγγελμα», ενώ κάλεσε τους επαγγελματίες να θέσουν στο Ε.Ε.Α. και την αρμόδια Επιτροπή τα ζητήματα που τους απασχολούν και επί των οποίων το Επιμελητήριο θα μπορούσε να αναλάβει δράση.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α. και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Σπύρος Σταυρούλιας, προαναγγέλοντας την ανάληψη και άλλων αντίστοιχων πρωτοβουλιών επιμόρφωσης και ενημέρωσης από την Επιτροπή. Παρών ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Νικόλαος Καλαμαράς, ο οποίος ανέλυσε την πλατφόρμα της Α.Α.Δ.Ε και τον τρόπο διαβίβασης των δεδομένων.

Παρουσίασε, επίσης, τον τρόπο διασταύρωσης φορολογικών στοιχείων μεταξύ παραλήπτη και εκδότη καθώς και τις φορολογικές παραβάσεις και πρόστιμα που θα προκύπτουν σε περίπτωση μη επαλήθευσης φορολογικών δηλώσεων.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έχουν πλέον εξοικειωθεί με τις νέες νομοθετικές απαιτήσεις και είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, τα οποία θα φέρουν ριζικές αλλαγές και ανατροπές τόσο στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων όσο και των λογιστών, όπως ανέφερε στο eea.gr ο κ. Σταυρούλιας.