Το Ε.Ε.Α. στο πλευρό επιχειρήσεων και επαγγελματιών

 

Η εμπειρία που πήραμε από τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, από το έτος 2010 και μετά, μας δίδαξε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας ότι όταν πλήττονται μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν μεγάλη ανάγκη από άμεση και έγκυρη πληροφόρηση. Τότε οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, υπήρχε χρόνος να ανταποκριθεί το σύστημα. Τώρα όμως είναι έκτακτες και οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, το Ε.Ε.Α. ανταποκρίθηκε άμεσα.

Γνωρίζοντας τι χρειάζεται ο επαγγελματίας και η επιχείρηση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας συνέστησε αμέσως μια ομάδα κρούσης και στηρίχθηκε στις γνώσεις των ειδικών συνεργατών του, νομικών και φοροτεχνικών. Έτσι, σε ελάχιστο χρόνο χαράξαμε την στρατηγική μας και ξεκινήσαμε δράση.

Δημιουργήσαμε ειδικές σελίδες στην ιστοσελίδα του ΕΕΑ ώστε οι επισκέπτες (ο επαγγελματίας και η επιχείρηση) να βρίσκουν αμέσως την πληροφόρηση που τους είναι αναγκαία. Μια σελίδα με τον τίτλο: «Κορονοϊόs και Επιχειρήσεις», στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι εξελίξεις σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο λόγω των συνεπειών της εξάπλωσης του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, αλλά και την σελίδα «Ερωτήσεις για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην Επιχειρηματικότητα: Οι ειδικοί του Ε.Ε.Α. σας απαντούν», με χρηστικές πληροφορίες για τις επιχειρήσεις και απαντήσεις σε όλα τα καυτά ερωτήματα.

Η ομάδα των φοροτεχνικών και των νομικών συνεργατών του Ε.Ε.Α. εργάζεται ασταμάτητα και απαντάει στα εκατοντάδες e-mail που έρχονται στο Ε.Ε.Α., προσφέροντας έτσι την απαραίτητη πληροφόρηση στους επαγγελματίες.

Αξιοποιώντας την τεχνολογική μας υποδομή, προχωρήσαμε άμεσα στη βιντεοσκόπηση ερωταπαντήσεων με τους ειδικούς συνεργάτες του ΕΕΑ, προκειμένου να λύνονται απορίες σχετικά με την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Αυτά τα βίντεο προβάλλονται στην ιστοσελίδα του Ε.Ε.Α. www.eea.gr και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί χιλιάδες προβολές, δείγμα του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει στην αγορά για την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων. Το βέβαιο είναι οι ειδικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου μας, νομικοί και φοροτέχνες, θα συνεχίσουν αυτή την ενημερωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε, ώστε να λυθούν όλες οι απορίες των ενδιαφερομένων.

Παράλληλα, προμηθευόμαστε άμεσα το απαραίτητο λογισμικό ώστε να μπορούμε πολύ σύντομα να προσφέρουμε παρουσιάσεις από απόσταση (μέσω διαδικτύου) σε μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Με τον τρόπο αυτό, την εποχή της καραντίνας, θα έρθουμε κοντά στα μέλη του Ε.Ε.Α. και τους επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα, με ζωντανές, διαδραστικές συνδέσεις.

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής που έχουμε χαράξει, οι συνεργάτες του Ε.Ε.Α. μεταφέρουν στη Διοίκηση τα προβλήματα που εντοπίζουν από τα ερωτήματα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με την σειρά της, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενημερώνοντας για τα προβληματικά σημεία, καταθέτοντας προτάσεις και ζητώντας λύσεις.

Εκτός όμως από την ενημερωτική μας δράση και την στήριξη των μελών μας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά υγειονομικού υλικού για την στήριξη των νοσοκομείων μας. Σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, το Ε.Ε.Α. βρίσκεται όχι μόνο δίπλα στα μέλη του αλλά σε όλο το κοινωνικό σύνολο.

Όμως κοιτάζουμε και μπροστά. Ξέρουμε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη και ήδη ξεκινήσαμε την προετοιμασία για αυτήν. Το σύνθημά μας είναι «ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ». Και σύντομα θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο δράσης μας ώστε η επόμενη ημέρα να έρθει ταχύτερα και κυρίως με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις ενεργές.