Το ΕΕΑ διεκδικεί για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές την οικονομική, εκπαιδευτική και αναπτυξιακή στήριξή τους

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να συμμετάσχουν με ιδέες στην πρόοδο του επαγγέλματος απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης χαιρετίζοντας το webinar για το Cyberrisk  insurance με εισηγητή τον κ. Κώστα Βούλγαρη ( AIG)που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της σχετικής συνεργασίας ΕΕΑ –ΕΙΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΈΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου απέστειλε ως μήνυμα στον κλάδο ότι «την εποχή της ανασφάλειας οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι πιο χρήσιμοι» καλώντας τους επαγγελματίες να αποδείξουν στους πολίτες την σημασία του κλάδου. Τόνισε ότι το ΕΕΑ συνεχίζει να «ανοίγει δρόμους» με δωρεάν παροχές στα μέλη του για συμμετοχή σε προγράμματα ενίσχυσης δεξιοτήτων εργαζομένων, δημιουργία eshop , εκπαιδευτικές δράσεις και άλλα.  Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα μέσα από την ενίσχυση της αμφίδρομης σχέσης ΕΕΑ και των μελών του. Επίσης ανακοίνωσε ότι το ΕΕΑ βρίσκεται σε συζήτηση με του Περιφερειάρχες για την ένταξη του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα προγράμματα ενίσχυσης  διευκρινίζοντας βέβαια την προϋπόθεση του μειωμένου τζίρου.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ ΚΑΙ 1Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Στην ίδια κατεύθυνση ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, αναφέρθηκε στην δράση του Επιμελητηρίου στον τομέα εκπαίδευσης και την διάρθρωση των σεμιναρίων ώστε να είναι χρηστικά στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις και την συνεργασία με τα Σωματεία για την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών και την στήριξή τους. Κάλεσε κάθε επαγγελματία να υποβάλει προτάσεις συμβάλλοντας στην πρόοδο του κλάδου στην διεύθυνση insurance@eea.gr . Παρότρυνε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να ενεργοποιηθούν και να είναι σε επαφή με το Επιμελητήριο δυναμώνοντας τις διεκδικήσεις. Παράλληλα ο κ. Γαβαλάκης ανακοίνωσε ότι στον επόμενο μήνα θα παρουσιαστεί η 1η κλαδική μελέτη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση η οποία  θα αποτελέσει ορόσημο για τον κλάδο.