Το ΕΕΑ προβάλει τα προβλήματα της αγοράς -video-

Συζήτηση για το άνοιγμα των Κυριακών και την ανυπαρξία «δεύτερης ευκαιρίας» στους μικρομεσαίους που αποτυγχάνουν, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

 

Συζήτηση για τα καυτά προβλήματα της αγοράς, όπως το άνοιγμα των Κυριακών και η ανυπαρξία «δεύτερης ευκαιρίας» στους μικρομεσαίους που αποτυγχάνουν είχαν, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ΓΓ του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και το μέλος του ΔΣ Γιώργος φλωράς.

Δείτε το βίντεο

 

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου για το άνοιγμα των Κυριακών:

Οι μικρομεσαίοι λένε όχι στις 52 Κυριακές. Σε τι θα ωφελήσει τους μικρομεσαίους το άνοιγμα της Κυριακής; Αντιθέτως το άνοιγμα θα προσθέσει έξοδα στη μικρή επιχείρηση.  Αυτό που θα συμβεί στο τέλος θα είναι να συσσωρεύσει η κατανάλωση στις μεγάλες επιχειρήσεις.  Τα επιμελητήρια και οι φορείς των μικρομεσαίων έχουν εκφραστεί κατά του ανοίγματος των Κυριακών. Πόσο καλύτερα από αυτούς ξέρουν τα προβλήματα η κυβέρνηση και η τρόικα από αυτούς; Σε τουριστικές περιοχές αυτό είναι κατανοητό. Όχι όμως στο Περιστέρι.

 

Ο Γιώργος φλωράς για τη «δεύτερη ευκαιρία»:

Στην Ελλάδα δεν δίνουμε «δεύτερη ευκαιρία» στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που πέφτουν έξω. Κάθε πτώχευση και αποτυχία τη θεωρούμε δόλια! Η ευρωπαϊκή έρευνα δείχνει ότι μόνο το 5% των πτωχεύσεων είναι δόλια. Στην Ελλάδα κάθε πτώχευση τη λένε δόλια! Τι πιο φυσικό να έχουμε και αποτυχίες στις επιχειρήσεις; Υπάρχει μια ποινικοποίηση της επιχειρηματικής αποτυχίας και αυτό πρέπει να εκλείψει.