Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στη Γιορτή της Δημοκρατίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε χθες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, η 45η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αρχηγούς κομμάτων, υπουργών, βουλευτών και πολλών καλεσμένων.

Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου που ήταν μάλιστα και ο μοναδικός εκπρόσωπος από τον χώρο των Επιμελητηρίων.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα αρραγούς ενότητας σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Εθνικών μας Θεμάτων ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα βρει το δρόμο που του ταιριάζει και την προοπτική που του αντιστοιχεί. Επίσης τόνισε ότι «τιμούμε τους νεκρούς που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, καθώς και όλους τους αγωνιστές του αντιστασιακού αγώνα που δεν είναι πια μαζί μας».

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα στις συζητήσεις των προσκεκλημένων ήταν η σύνθεση της νέας Βουλής που χαρακτηρίζεται πλέον από την απουσία του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Η παρουσία τόσων πολλών προσκεκλημένων έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και σε θέματα σχετικά με την ελληνική οικονομία, τις αναπτυξιακές της προοπτικές και τον ρόλο της επιχειρηματικότητας σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Σε ιδιαίτερη συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη.

Από αριστερά προς τα δεξιά, οι κ.κ. Λουκάς Αποστολίδης, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Τσίπρας, Γεώργιος Καββαθάς, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

 

Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στον κ. Χατζηθεοδοσίου την καθοριστική συμβολή που μπορούν να έχουν οι ΜμΕ στην αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. προχώρησε σε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της επιχειρηματικότητας με την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. κα Φώφη Γεννηματά αλλά και με υπουργούς, όπως τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

 

Μεταξύ των προσκεκλημένων στη μεγάλη γιορτή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας –εκτός από πολιτικούς- ήταν και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των κοινωνικών εταίρων όπως και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και αντιστασιακοί που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας από την Ελλάδα και την Κύπρο.